Triintrideseta nedelja med letom


Molitveni namen: za vse zapornike, njihove svojce ter osebje v zaporih

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 33. NEDELJA MED LETOM
TOREK –Darovanje Device Marije
SREDA – Sveta Cecilija, devica in mučenka, zavetnica cerkvene glasbe
PETEK – Sveti Andrej Dung-Lac in drugi vietnamski učenci

NEDELJA – KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA

Danes so našo župnijo obiskali štirje bogoslovci. Molimo zanje, za nove duhovne poklice in tiste že poklicane.

V ponedeljek zvečer čisti cerkev 1. skupina..

V sredo praznujemo god sv. Cecilije. Zahvaljujemo se organistom, glasbenikom in pevcem ter jim voščimo obilo blagoslova in zdravja.

V četrtek ob 17.00 vabi Škofijska karitas – na Krekovem trgu 1 – na izobraževalni večer z naslovom: Minljivost me uči živeti – Paliativna oskrba umirajočih. Predavanje bo imela s. Emanuela Žerdin. Lepo vabljeni!

V petek ob 19.45bo taizéjska molitev v pripravi na novoletno srečanje mladih v Ljubljani. Vsi lepo vabljeni!

V soboto ob 15.00 bo pri nas regijsko srečanje zakonskih skupin Družine in Življenja (DIŽ). Začeli bomo s sveto mašo v cerkvi Vseh svetih, sledi pričevanje zakonskega para, zatem pa medsebojna podelitev izkušenj in druženje.

Naslednjo nedeljo praznujemo praznik Kristusa Kralja vesoljstva in s tem zaključujemo cerkveno bogoslužno leto. Začeli bomo priprave na advent. Adventne venčke bo možno kupiti naslednjo nedeljo po svetih mašah.

Vsak državljan lahko do 1 % svoje dohodnine nameni za podporo nepridobitnim dobrodelnim organizacijam (npr. naši župniji ali župnijski Karitas). Ta korak vas nič ne stane, saj gre za vsoto, ki jo država preusmeri v državni proračun, če ne izjavite drugače. Če nas želite podpreti, izpolnite obrazec, ki ga dobite v avli, in ga do božiča prinesite v župnijsko pisarno ali izročite duhovnikom.

Konec letošnjega leta se bo več tisoč mladih iz različnih držav in krščanskih denominacij zbralo v Ljubljani z okolico za pet dniNadaljujemo z zbiranjem prijav vseh tistih, ki boste konec leta gostili mlade romarje za taizéjsko srečanje v Ljubljani. V avli se nahaja škatla za oddajo izpolnjenih prijavnic. Vabimo vas, da se velikodušno odzovete in kmalu oddate prijavnice za sprejem romarjev za novoletno srečanje.

Na voljo so oznanila za mesec november.