Kdo smo

Duhovnika

Župnik: Peter Možina
Rodil se je leta 1983. Njegova domača vas je Rakitnik pri Postojni. Pred odločitvijo za duhovniški poklic je zaključil študij geodezije. Nadaljeval je s študijem filozofije in teologije v Belgiji (Namur in Bruselj). V letih 2014 in 2015 je deloval kot diakon v župniji Ljubljana Trnovo. Leta 2015 je v župniji Ljubljana Sveti Križ nastopil službo kaplana, leta 2018 službo župnijskega upravitelja, leta 2020 pa je postal župnik.

Kaplan: Aljaž Kraševec
Rodil se je leta 1989. Njegova domača vas je Jeršanovo na Blokah. Po končani srednji strojni šoli se je vpisal na študij strojništva, po enem letu pa se je prepisal na teološko fakulteto. V petem letniku je študiral v Krakovu na Poljskem. Diakonsko službo je opravljal v Moravčah, po duhovniškem posvečenju leta 2015 pa je bil tri leta kaplan v Grosupljem in nato eno leto v Ribnici. Od leta 2019 je kaplan v župniji Ljubljana Sveti Križ.

Sodelavka

Helena Reberc, posvečena sestra v Skupnosti Emanuel

Rodila se je leta 1968 v Ljubljani. Z »večno obljubo« je 18. oktobra 2009 v Stični dokončno stopila na pot posvečenega življenja v Skupnosti Emanuel. Po poklicu je psihologinja.