Zakaj?

Ali ste že pomislili, da bi bilo koristno, če bi vaš otrok obiskoval verouk?

Človek je v svojem bistvu tudi duhovno bitje. Če ne more razviti te razsežnosti, mu bo v življenju vedno primanjkovalo nečesa temeljnega. Stik z Bogom mu bo omogočil polni razcvet celotne osebnosti in pristno vključitev v človeško družbo (šola, župnija, lokalna skupnost, delovno okolje…). Lažje bo vzpostavljal zaupanje in ljubezen v medsebojnih odnosih.

Živimo sredi družbe, ki vere in krščanskih vrednot ne ceni dovolj in jih pogosto celo načrtno odriva na stran. To pomeni, da ni veliko možnosti, da bi otrok našel pot do vere sam od sebe, če mu ne omogočimo pristnega stika z njo.

Pri verouku se otroci seznanjajo z Bogom, ki je ljubezen, s Svetim pismom, krščanskimi prazniki, sveto mašo in drugimi zakramenti. Povezani v majhno skupino skupaj s katehetom stopajo po sledeh Jezusa Kristusa, Božjega Sina. On je odrešenik vsakega človeka, saj je zanj daroval svoje življenje na križu in zanj vstal od mrtvih.

Tisti starši, ki ste prinesli otroka h krstu, ste takrat obljubili, da ga boste vzgajali v nauku Kristusa in njegove Cerkve. Verouk vam je pri tem velika opora in pomoč.