Vrniti se nazaj v Cerkev

Kako se lahko približam Bogu in Cerkvi, če sem se od obeh močno oddaljil?

Mogoče ste se oddaljili od Boga in od njegove Cerkve, sedaj pa čutite, da se v vas ponovno prebujata vera in želja, da bi pripadali krščanski skupnosti, da bi se spravili z Bogom. Morda vas obtežujejo raznovrstna bremena, ki bi jih radi odložili. Vse to lahko storite na zelo preprost način … Potreben je le prvi preprost korak – in verjetno ste ga že storili, ko ste začeli iskati možnosti, kako nazaj.

 

Ali se je možno vrniti nazaj v Cerkev, če sem se uradno izpisal iz nje?

Mogoče ste se pred leti uradno izpisali iz Cerkve, sedaj pa to dejanje obžalujete. Sprašujete se, ali je mogoče to dejanje preklicati in se spet vrniti v cerkveno občestvo. Odgovor je preprost: Je mogoče! Vrata Cerkve so vedno odprta, tako kot Bog vedno čaka na človeka – kot na svojega sina ali svojo hčer, in ima zanj/zanjo vedno pripravljen prostor.

 

Ali je za vse, kar človek lahko zagreši napačnega, res mogoče prejeti odpuščanje?

Radi bi vam povedali, da je Bog vedno najprej usmiljen. Jezus je daroval svoje življenje za nas na križu zato, da nam pokaže, da je njegova ljubezen do nas močnejša od vsakega brezna, v katerega lahko pademo … Četudi izgubljate upanje zase, si ne dovolite vzeti zaupanja, da vam Bog odpušča, če le iščete to odpuščanje.

Če si želite priti bližje Bogu in se vrniti v Cerkev, vas vabimo, da navežete stik z nami.

 
Kontakt:
040 505 270 (Helena)
ljubljana-sveti-kriz@rkc.si

 

Pričevanja

V zelo burnem obdobju svojega življenja sem začutil klic po vrnitvi v Cerkev, zato sem hvaležen. Kajti vrnitev mi je nemudoma dala občutek doma, hkrati pa življenje postane lažje ko se zaveš, da nisi za vse sam. (Aleš)

Gospod me je našel, ko mi je bilo v življenju najtežje, ko sem iskal drugje, pa me nič drugega ni bolj pritegnilo, kakor On sam. Vendar dokler nisem našel, po Njegovi milosti, poti nazaj v Cerkev, nisem zares spoznal Njegove vere, kot bi jo moral. Danes mi pripadnost Cerkvi veliko pomeni, saj vem, da je katoliška vera tista, ki jo je učil sam Kristus, ki je to predal naprej sv. Petru, vsem apostolom in njihovim sedanjim naslednikom; »da noben od nas ne umrje, ampak da vsi pridemo do spreobrnitve« (2 Pet 3,9). (Uroš)

 

Molitev

Dragi Bog,
želim se vrniti k tebi, ti bolj zaupati,
in ti spet dati možnost, da deluješ v mojem življenju.
Gospod, prosim te, približaj se mi!
Razsvetli moje življenje, razsvetli temine v moji duši.
Odpusti mi moje grehe,
ponovno vrni upanje v moje življenje.
Tebi želim predati svoje poti in želim, da ti usmerjaš moje korake.
Zaupam, da si dober in usmiljen z menoj
ter mi boš pokazal pot naprej. Amen.