Oratorij 2023

Dragi otroci!

Na letošnjem oratoriju 2023 bo osrednji lik oratorija Hobit.

Zgodba Hobita (angleškega avtorja Tolkiena) spremlja preprostega hobita Bilba, ki si želi le mirnega življenja v svoji duplini, kako se na povabilo čarodeja Gandalfa pridruži veliki pustolovščini druščine škratov. Skupaj bodo poskušali iz krempljev strašnega zmaja osvoboditi škratji zaklad, ki jim ga je zmaj ukradel, ko je uničil njihovo podzemno mesto v Samotni gori. Da bodo do tja sploh prišli, bodo seveda morali premagati še številne ovire in težave.

Dragi starši,

Zahvaljujemo se vam, če nam boste tudi letos zaupali svoje otroke v času oratorija. Animatorji se tega tedna poletnega oratorija že veselijo.

Oratorij bo potekal od 21. do 25. avgusta 2023 (od ponedeljka do petka). Vsak dan bomo začeli ob 9.00 in končali ob 16.00. Oratorij je namenjen otrokom od 5. do 15. leta.

Zaradi programa vas naprošamo, da otrok, če ni nujno, ne jemljete iz oratorija predčasno. Če pa do tega pride, nas o tem predhodno obvestite.

Prav tako pa nam ne zamerite, če bomo kdaj dan končali kakšno minutko po uradnem času. Včasih namreč le s težavo prepričamo otroke, da moramo končati in se posloviti. V kolikor boste po otroke prišli z avtomobilom, pa je parkiranje 15 min brezplačno.

Na oratoriju je obvezna športna obutev (natikači so zaradi športnih iger neprimerni) in pokrivalo za glavo, saj imamo v popoldanskem času športne aktivnosti na travniku.
Kontaktni številki za vprašanja glede oratorija: Doroteja (051 414 137) in Luka (031 727 674)
 

PRIJAVA NA ORATORIJ: 

 preko spletnega obrazca. (do 15. avgusta 2023 oz. do zapolnitve mest)

PRISPEVEK (dar): Za prvega otroka v družini je 25 evrov, za drugega 15, za tretjega pa 10 evrov. Od četrtega otroka naprej je oratorij zastonj. Če ste v finančni stiski, se oglasite v župnijski pisarni. Prispevek oddate prvi dan zjutraj ob prihodu na oratorij.

Kaj je oratorij?

Oratorij ni samo počitniško varstvo za otroke, ki se povsem naključno dogaja na župnijskem dvorišču, je mnogo več kot samo to. Oratorij je:

  • DOM, ki sprejema, zato se animatorji ves čas trudimo, da se otroci na oratoriju počutijo, prijetno, sproščeno in domače;
  • ŽUPNIJA, ki oznanja Boga. Zato ima prav posebno mesto na oratoriju tudi molitev, kateheza in molitveni kotiček, da se imajo otroci tudi tam možnost srečati z Bogom;
  • ŠOLA, ki uvaja v življenje: temu so namenjene delavnice, igre in ostale spretnosti, po katerih želimo otroke naučiti česa novega,
  • DVORIŠČE za prijateljske stike: petje, smeh, igre in prosti čas, s tem se med otroci in animatorji sklepajo prijateljske vezi.

Animatorji smo tisti, ki vse te elemente združujemo in s svojo asistenco, prijazno navzočnostjo med mladimi, spodbujamo otroke k osebnostni rasti in k dobremu.