Utrinek članice skupine

Doživljajski utrinek članice skupine Knjiga in čaj

Dobre knjige so zakladnica znanja, predvsem pa neizčrpen vir življenjske modrosti. Srečanje skupine ob prebiranju istih besedil pa pomeni še dodatno možnost medsebojnega bogatenja in obdarovanja ter priložnost za občestveno rast. Hvaležna sem, da sem se lahko pridružila tej skupini.
Moč besede je neizmerna. Tako v skupini Knjiga in čaj prebiramo niz skrbno izbranih, dobrih besedil, ki nas odpirajo in razsvetljujejo z novimi spoznanji na brezmejnih poljanah človekovega duha.
Učitelj, ki ga obožujemo, nas ne more veliko naučiti. Tisti, ki ga občudujemo, pa nam lahko ogromno da. Tako lahko ob branju občudujemo vrsto duhovnih veličin, kot so Mati Terezija, sv. Janez od Križa, papež Benedikt XVI. idr.
Posebej me je nagovoril dr. Janez Janež, izjemen človek, kirurg, ki je na Kitajskem in Tajvanu deloval celih 42 let in v tem času opravil osemdeset tisoč kirurških posegov, pogosto tudi več kot deset dnevno. Če je bilo potrebno, je svojemu pacientu tudi daroval kri, poskrbel zanj po socialni plati in zanj tudi molil. »Ne vprašam te, kdo in kaj si, s severa ali juga, naš ali njihov, človek božji, povej mi, kje te boli, da ti bom pomagal in te pozdravil,« je dejal dr. Janež. Člani skupine smo imeli možnost obiskati rojstni kraj in spominsko sobo tega velikana. Močno doživetje, čutiti pot svetosti, po kateri lahko stopa človeško bitje!
Obilna so spoznanja in odkritja, ki mi pomagajo živeti in verovati, knjige so vrelec besed, ki me bogatijo; v meni porajajo hvaležnost za vse nove misli, ki me spreletijo in se ob njih zavem tudi svoje ustvarjalnosti. Pa ne samo to. V skupini doživljam obilje dajanja ob izmenjavi mnenj; soočanje z različnimi pogledi na navidezno ista spoznanja pa mi omogoča osebnostno rast.

Neža Pirih