Čiščenje cerkve


Zakaj  sem prostovoljka za čiščenje cerkve?

Sveta mati Terezija pravi:
Sad TIŠINE je molitev,
sad MOLITVE je vera,
sad VERE je ljubezen,
sad LJUBEZNI je služenje in
sad SLUŽENJA je MIR.

Že dolgo čutim, da je moje poslanstvo SLUŽENJE v malih stvareh, skrito ljudem in očem. Na zadnjih Nikodemovih večerih je ANJA v svoji pretresljivi zgodbi povedala, da si je želela živeti v samostanu pri sestrah v Međigorju.  Prednici je rekla, da bo delala vse, le sanitarij ne bo čistila. Prednica ji je odgovorila, da bo tri leta čistila sanitarije, ki jih v samostanu ni manjkalo, če želi živeti z njimi. Po dveh letih življenja v samostanu in čiščenja sanitarij, je Anja prejela Milost spoznanja, da ne čisti samo sanitarij, ampak da čisti svojo umazano dušo.

Bog nam je Zemljo podaril neoporečno (RAJSKI VRT). Vsi se zavedamo, kaj smo s tem vrtom storili. Ni daleč dan …!!! A kaj lahko storim jaz, ki nimam nikakršnega vpliva, ne na krajevni ne na državni ravni?

Jaz lahko na pločniku, cesti, v parku … poberem majhen papirček, pločevinko, plastenko … in vržem v smetnjak. V veliko čast pa mi je, da smem čistiti posvečen prostor, kjer domuje moj Kralj in Vladar.

Cerkev čistimo v štirih skupinah, načeloma ob torkih, med 16. in 17.30. uro oz po dogovoru. Če se nam želite pridružiti, pokličite Erno Berčan (064 169 988).


Vabljeni vsi, ki ste sposobni služiti v malih stvareh!