Lojze Grčman: Na spletni prižnici: misli in spodbude Martina Goloba

Vstopamo v čas adventa, čas globjega premišljevanja in pričakovanja našega gospoda Jezusa Kristusa. Naj nam ob tem pomagajo tudi knjige, ki jih beremo.
Za mesec december smo izbrali knjigo o znanem duhovniku Martinu Golobu in njegovih duhovniških izkušnjah.  Knjiga nam prinaša pričevanja o stikih z njegovimi sledilci v času epidemije, o pristni navzočnosti na spletu ter o bistvenih vsebinah krščanske vere. Martinove besede so preproste, sproščene, tudi hudomušne in ostajajo zveste Jezusovi veseli novici in Martinovemu poslanstvu v službi Cerkve.
V prvem prvem delu Martin pripoveduje o začetkih svojega vloganja, odzivih, tremi, dvomih, o gostovanjih v najrazličnejših medijih. V drugem sklopu osvetli odnose, ki tkejo naša življenja – od otroštva pa do duhovniškega poklica. Tretji in četrti del pa sta izraziteje namenjena duhovnosti. Župnik Martin se tam posveti molitvi in pojasni pomen zakramentov, desetih Božjih zapovedi in blagrov.
Takole pravi:
“Rad imam zgodbe ljudi, rad se pogovarjam, želim pa tudi poslušati, ne samo pridigati in govoriti. V duhovništvu lahko delam oboje, z ljudmi se pogovarjam in poslušam njihove zgodbe, ko pridejo k meni za pogreb, poroko, ko se srečajo z boleznijo. Dragoceno je, ko ljudje prinesejo na pladnju svoje življenje. Napisali bi lahko toliko knjig, kolikor je ljudi.”
Lepo povabljeni k branju. Srečamo se 12.12. 2023 po večerni sveti maši, ob 19.45, v župnijski knjižnici.
Dobrodošli na topel čaj in pogovor.