Osemindvajseta nedelja med letom


Molitveni namen: za prenovo vesoljne Cerkve

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 28. NEDELJA MED LETOM
PONEDELJEK – Sveti Janez XXIII. (Dobri), papež
PETEK – Sveta Terezija Velika (Avilska), redovnica in cerkvena učiteljica
NEDELJA – 29. NEDELJA MED LETOM

V mesecu oktobru, ki je zaznamovan z molitvijo rožnega venca, ste vabljeni k tej lepi molitvi vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo v novi cerkvi.

V torek čisti cerkev 4. skupina.

V torek ob 19.45 bo v župnijski knjižnici večer Knjiga in čaj. Pogovor bo tekel ob knjigi Preustvarjena avtorice Patricie Sandoval.

V četrtek se začne program Spoznavanja krščanstva in katehumenat. Dobimo se ob 20.00 v veroučnih prostorih. Še je čas, da povabite koga na ta srečanja.

Naslednjo nedeljo ob 16.00 bo v ljubljanski stolnici slovesna sveta maša ob začetku sinode, ki jo je papež Frančišek napovedal za vso vesoljno Cerkev: »Dragi bratje in sestre, naj bo ta sinoda čas, ki ga napolnjuje Duh! Potrebujemo namreč Duha, vedno nov dih Boga, ki osvobaja vseh zaprtosti, ponovno oživlja, kar je mrtvo, razvezuje verige, širi veselje.«

Nadškof Stanislav Zore nas vabi, da se temu odprtju sinode pridružimo tudi laiki, da bomo skupaj prosili za blagoslov poti, na katero stopamo.

Pripravlja se ponovna vzpostavitev mešanega pevskega zbora, ki bo pel pri nedeljskih in prazničnih bogoslužjih enkrat mesečno. Za več informacij se obrnite na zborovodkinjo Marto Movrin.