Christine Watkins, Patricie Sandoval: Preustvarjena

Preustvarjena je navdihujoča zgodba Patricie Sandoval, svetovno znane zagovornice življenja, ki s svojimi pričevanji nagovarja na milijone ljudi. V otroštvu je doživela razpad družine, se v mladosti spopadala z destruktivnimi zvezami in trikrat opravila splav. Nekaj časa je bila zaposlena na abortivni kliniki, nazadnje je zabredla v svet trdih drog in pristala na ulici. Patricija je danes velika zagovornica življenja.

Zgodba Patricije je pravzaprav zgodba o njem, ki deluje v ozadju: Bogu. Medtem ko se spotikamo in si povzročamo rane, hrepeni po tem,da bi nas pobral, v svojem naročju odnesel domov, nam s solzami v očeh odpustil, ozdravil naše ranjeno srce, nas oblekel v svoj sijaj in nas postavil pred druge, da bi ga tudi oni lahko iskali in ugotovili, da je od nekdaj tu.

 Življenjska zgodba Patricie Sadnoval je – skozi pogovore s Christine Watkins – nastajala dobrih osem let. Začne se s spomini na srečno otroštvo v Kaliforniji, v družini z mehiškimi koreninami. Ločitev staršev je za Patricio zelo boleča. Zaljubi se v nekaj let starejšega fanta in kmalu zanosi. Trije splavi hudo ranijo njeno dušo. Izkušnja dela v kliniki Planned parenthood jo močno pretrese. Patricia spozna drugega fanta, se začne skupaj z njim drogirati in pristane na ulici. Nekega dne obupana sedi na pločniku in joka. Z bližnjega bara jo opazuje dekle. Stopi do nje in jo objame. Potem jo odpelje domov k očetu… 

https://www.iskreni.net/trgovina/product/preustvarjena/

Srečanje knjigočajevcev bo v torek, 12. 10. 2021, v župnijski knjižnici, po večerni maši.
Toplo povabljeni. Z nami bo naš novi kaplan Peter Stele.