32. nedelja med letom


Molitveni namen:
da bi prejeli milost odpuščanja in zmogli odpuščati

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 32. NEDELJA MED LETOM
PONEDELJEK – Sv. Jozafat Kunčevič, škof in mučenec
SOBOTA – Sv. Elizabeta Ogrska, redovnica
NEDELJA – 33. NEDELJA MED LETOM

V torek popoldne čisti cerkev 4. skupina.

V sredo ob 18.45 je mesečni sestanek Župnijske Karitas.

V četrtek, po večerni sveti maši, ob 18.45 bo (v okviru večerov Knjiga in čaj) potekal poseben pogovorni večer. Ob knjigi Odpustil sem vam, avtorja Daniela Pitteta, bomo odprli zelo aktualno temo o spolnih zlorabah v Cerkvi. Gre za pričevanje avtorja, ki je bil v mladosti spolno zlorabljen s strani švicarskega samostanskega patra. Daniel je imel zelo ranjeno otroštvo in njegova pot do odpuščanja je bila zelo dolga.
Ob tej zahtevni tematiki bi se radi osredotočili na proces odpuščanja. Na pogovornem večeru bosta sodelovala p. Ivan Platovnjak in gospa Sonja Pungertnik, ki vodita Šolo odpuščanja pri Svetem Jožefu. Lepo vabljeni na ta poseben večer in povabite še koga! Vabljeni morda še posebej tisti, ki doživljate v življenju bolečino zaradi krivice, ki se vam je zgodila, in si želite storiti korak naprej k odpuščanju.

V soboto ob 10.00 se dobimo drugič z novimi ministranti. Vabljeni posebej fantje iz 3. in 4. razreda, da se nam pridružite.

Naslednjo nedeljo ob 10.00 bomo imeli pri nedeljski sveti maši blagoslov zakonskih jubilantov. Pari, ki praznujete 5, 10, 15, 20 in več let zakonskega življenja, ste lepo vabljeni, da se prijavite za ta lep dogodek in se s tem Bogu zahvalite za skupno prehojeno pot. Prijavite se lahko še do srede v župnijski pisarni.