30. nedelja med letom


Molitveni namen:
za vse obiskovalce pokopališč, da bi poglobili vero v večno življenje Godovi v tem tednu:

NEDELJA – 30. NEDELJA MED LETOM
ČETRTEK – VSI SVETI, slovesni praznik
PETEK – SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH, praznik
SOBOTA – Sveti Viktorin Ptujski, škof in mučenec
NEDELJA – 31. NEDELJA MED LETOM

Ta teden so za naše veroučence veroučne počitnice.

V torek popoldne čisti cerkev 2. skupina.

Včeraj smo začeli s sprejemom za mimoidoče pred staro cerkvijo. To je lepa izkušnja srečanja z ljudmi in možnost, da pričujemo o naši veri. Če se še kdo želi pridružiti, naj preprosto pride v popoldanskem času od 15.00 naprej in se pridruži ekipi.

V četrtek, 1. novembra, je praznik vseh svetih, ko se veselimo vseh bratov in sester, ki so že dosegli večno srečo v nebesih.
Pri nas bodo svete maše v cerkvi Vseh svetih vsako polno uro od 8.00 do 16.00 ter ob 18.00, v Tomačevem ob 8.00. Ves dan, od 8.00 do 19.00, bo možnost prejema svete spovedi.
Ob 15.00 bo maševal ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore, ob 16.00 pa bo pred cerkvijo Svetega Križa vodil molitev za vse pokojne, ki počivajo na našem pokopališču.
Ob 19.00 bo v cerkvi Svetega Križa molitev rožnega venca za vse rajne duše.
Ob 20.00 bo tradicionalni molitveni večer za mlade, ki ga pripravljajo naši mladi. Ob slavljenju bomo odkrivali, da smo ustvarjeni za svetost in nebesa, hkrati pa se bomo v molitvi spomnili na umrle iz naših družin. Vsi mladi vabljeni na ta lep molitveni večer!

V petek, 2. novembra, obhajamo praznik vseh vernih rajnih, ko posebej molimo za duše naših pokojnih prednikov. Svete maše bodo ob 9.00 in ob 18.00 ter v Tomačevem ob 18.00.

V petek je prvi petek v mesecu, ko bomo dopoldan obhajali bolnike in ostarele po domovih. Po večerni sveti maši bo kot vsak prvi petek večerna adoracija, tokrat nekoliko skrajšana – do 22.00.

Naslednjo nedeljo nas bodo obiskali člani Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. S pomočjo prodaje Vincencijevega koledarja se zbirajo sredstva za gradnjo hiše za družino brez doma.

Na izhodu iz cerkve so vam na voljo nova mesečna oznanila in podobica z molitvijo za rajne.