28. nedelja med letom

Molitveni namen: za notranjo prenovitev Cerkve

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 28. NEDELJA MED LETOM
PONEDELJEK – Sveta Terezija Avilska, redovnica in cerkvena učiteljica
SREDA – Sveti Ignacij Antiohijski, škof in mučenec
ČETRTEK – Sveti Luka, evangelist
NEDELJA – 29. NEDELJA MED LETOM

V torek popoldne čisti cerkev 4. skupina.

V soboto ob 10.00 bo v učilnici medgeneracijsko srečanje, ki ga pripravlja naša Karitas.

V soboto, 20. oktobra, je 15. obletnica smrti božjega služabnika duhovnika Antona Strleta, ki je bil povezan tudi z našo župnijo. V njegov spomin bomo obhajali večerno sv. mašo, ki jo bo daroval murskosoboški škof dr. Peter Štumpf. Po sv. maši se bomo priporočili prof. Strletu z molitvijo na njegovem grobu. Vabljeni!

Kmalu bo tu praznik vseh svetih. Tudi letos bomo v času pred tem praznikom (27. – 31. oktober) pripravili sprejem za mimoidoče pred staro cerkvijo. Povabili jih bomo v cerkev, da prižgejo svečko za njihove bližnje, vzamejo listek s citatom iz Svetega pisma in se za hip ustavijo v molitvi pred Jezusom. To je preprost način oznanjevanja, s katerim lahko pridemo v stik z velikim številom ljudi in jim nevsiljivo posredujemo delček naše vere v Boga in upanje v večno življenje.
Učimo se biti oznanjevalci. Za vse, ki bi želeli na kakršenkoli način pomagati in sodelovati pri tem lepem poslanstvu, bo pripravljalno srečanje čez dober teden, v ponedeljek, v veroučni učilnici ob 19.45. V avli pa je s. Helena na voljo za dodatne informacije, kjer se lahko že javite za sodelovanje.

Čez dober teden se začnejo v naši župniji srečanja Spoznavanja krščanstva in katehumenat. Srečanja so namenjena posebej tistim, ki si želijo odkriti Jezusa in krščansko vero ter morebiti prejeti zakrament uvajanja v krščanstvo krsta, obhajila ali birme. Vabljeni pa tudi vsi župljani, ki si želite poglobiti krščansko vero. Prvo srečanje bo 25. oktobra ob 20.00 v veroučnih učilnicah. Srečanja bodo potekala vsakih 14 dni. Na izhodu iz cerkve so na voljo letaki – za vas ali za vaše prijatelje.