26. nedelja med letom


Molitveni namen: za odprtost Svetemu Duhu naših birmancev in njihovih družin

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 26. NEDELJA MED LETOM (Slomškova)
TOREK – Sveti Mihael, Gabriel, Rafael, nadangeli
SREDA – Sveti Hieronim, duhovnik in cerkveni učitelj
ČETRTEK – Sveti Terezija Deteta Jezusa, devica in cerkvena učiteljica
PETEK – Sveti angeli varuhi
NEDELJA – 27. NEDELJA MED LETOM (Roženvenska nedelja)

V torek popoldan čisti cerkev 4. skupina.

Od srede do nedelje bodo birmanci prihajali k svetim mašam z namenom, da se duhovno pripravijo na prejem zakramenta svete birme.
Ves teden pred večerno sveto mašo bo spovedovanje za birmance, starše in botre.
V sredo ob 18.00 se z birmanci sreča škof Anton Jamnik.
V četrtek po večerni sveti maši bo z birmanci in botri vaja za slovesnost svete birme.

Ta petek je prvi petek v mesecu: obhajali bomo bolnike in ostarele po domovih. Sporočite nam, če poznate še koga, ki ne more več priti v cerkev in si želi prejemati sveto obhajilo na domu ali prejeti zakrament svete spovedi.
V petek po večerni sveti maši je adoracija pred Najsvetejšim do 22.00. Vsak prvi petek lepo vabljeni, da preživite čas z Jezusom v tišini in od njega prejmete novo moč.

V nedeljo ob 11.30 bo slovesnost svete birme, ki jo bo vodil škof Anton Jamnik. Zaradi omejenih pogojev bodo pri slovesnosti navzoči zlasti ožji člani družin birmancev.

Čez 10 dni se začne prvo srečanje Spoznavanja krščanstva in katehumenat. Mogoče poznate koga, ki se želi približati krščanski veri in spoznati Kristusa. Povabite ga na ta srečanja!

V avli so danes na voljo koledarji Vincencijeve zveze dobrote. Koledarji nimajo cene, zbirajo pa se prostovoljni prispevki, s katerimi boste podprli projekt gradnje hiše za družino v stiski. Priporočen dar je 10 €.

V avli cerkve je razstava o Cvetani Priol. Ta slovenska svetniška kandidatka iz Maribora nam je lahko v vzpodbudo, da je svetost dosegljiva vsakomur, tudi nam. V avli lahko dobite zastonj podobice Cvetane Priol in druga gradiva, ki vam bodo v pomoč za vašo duhovno rast.

V avli so na voljo tudi letaki za srečanja Spoznavanje krščanstva in katehumenat (z začetkom 8. oktobra). Mogoče poznate koga, ki je duhovni iskalec in si želi spoznati krščansko vero.

Na voljo so mesečna oznanila za september.