24. nedelja med letom


Molitveni namen: za blagoslov naše župnije

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 24. NEDELJA MED LETOM
PONEDELJEK – Povišanje svetega Križa, slovesni župnijski praznik
TOREK – Žalostna Mati Božja
SREDA – Sveta Kornelij in Ciprijan, mučenca
NEDELJA – POVIŠANJE SVETEGA KRIŽA – župnijsko praznovanje

V ponedeljek praznujemo slovesni praznik Povišanja Svetega Križa, naš župnijski praznik.
Jutranja sveta maša bo ob 9.00. Sveti maši sledi premišljevanje križevega pota. Ves dan bo v stari cerkvi izpostavljen poseben križ v tiho češčenje. Vabljeni, da si vzamete ta dan nekaj časa za obisk cerkve.
Večerna slovesna sveta maša bo ob 19.00. Pol ure pred sveto mašo bo možnost za sveto spoved. Ob koncu svete maše bomo imeli sprevod s križem do cerkve Svetega Križa, kjer bomo počastili križ in prejeli sklepni blagoslov.
Ob 20.00 bo pogovorni večer ob knjigi Teologija križa pri škofu Gregoriju Rožmanu s kaplanom Aljažem v cerkvi Vseh svetih.

Ta teden imajo veroučenci od 4. razreda dalje sveto spoved.

V ponedeljek ob 15.00 bo rekreacija na župnijskem dvorišču.

V torek popoldan čisti cerkev 2. skupina.

V sredo ob 19.45 bo v knjižnici srečanje biblične skupine. Vabljeni, da se ji pridružite skupini novi kandidati.

V petek ob 20.00 je srečanje za mlade v veroučnih prostorih. Prav tako imamo ob istem času verouk za birmance v pripravi na sveto birmo v veroučnih učilnicah.

V nedeljo bomo obhajali župnijsko žegnanje ob prazniku Sv. Križa. Letos žal ne bomo mogli imeti pogostitev (korona razmere), vseeno pa se lahko malce ustavimo po sveti maši in se družimo na primerni razdalji.

Od danes naprej je v avli cerkve razstava o Cvetani Priol. Ta slovenska svetniška kandidatka iz Maribora nam je lahko v vzpodbudo, da je svetost dosegljiva vsakomur, tudi nam. V avli lahko dobite zastonj podobice Cvetane Priol in druga gradiva, ki vam bodo v pomoč za vašo duhovno rast.

V avli so na voljo tudi letaki za srečanja Spoznavanje krščanstva in katehumenat (z začetkom 8. oktobra). Mogoče poznate koga, ki je duhovni iskalec in si želi spoznati krščansko vero.

Na voljo so mesečna oznanila za september.