Tretja adventna nedelja

Molitveni namen: za družine v preizkušnji

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – Tretja adventna nedelja (Gaudete)
NEDELJA – Četrta adventna nedelja 

Hvala za vaše današnje darove v nabirko za obnovo stare in nove cerkve. Kmalu se bomo lotili sanacije temeljev in drenaže pri stari cerkvi ter prenove strehe pri novi cerkvi.

Nocoj ob 19.30 bo v novi cerkvi na koru pevska vaja v pripravi na božično polnočnico. Lepo vabljeni vsi pevci, dobrodošli tudi novi.

V tem tednu so večerne svete maše ob 18.00, saj obhajamo božično osemdnevnico, ko pričakujemo Odrešenika in pojemo pesem Kralja, ki prihaja. Otroci bodo romali po cerkvi z Jožefom, Marijo in osličkom v Betlehem. Vsak dan bodo prejemali majhna presenečenja. Vsi lepo vabljeni k tem čudovitim bogoslužjem!

V ponedeljek zvečer čisti cerkev 1. skupina.

V torek ob 19.00 bo v cerkvi Vseh svetih srečanje gostiteljev naše župnije, ki so odprli vrata stanovanja mladim romarje, ki pridejo na Evropsko srečanje.

V sredo zvečer od 18.00 do 20.30 bo predbožično spovedovanje. Poleg domačih duhovnikov bosta na voljo še dva zunanja spovednika. Sicer pa vsak dan do božiča spoveduje domač duhovnik med 17.30 in 18.15. Izkoristite to priložnost in pustite Gospodu, da prenovi vaše srce!

V nedeljo je že SVETI VEČER, ko bomo doživeli radost božične noči. Poleg nedeljskih jutranjih svetih maš ob 8.00 in 10.00 bomo zvečer obhajali:

  • ob 18.00 otroško polnočnico,
  • ob 22.00 sv. mašo v Tomačevem,
  • ob 24.00 slovesno polnočnico.

V ponedeljek, 25. decembra, je BOŽIČ. Slovesna bogoslužja bodo ob 8.00 in 10.00, v Tomačevem ob 8.00.

Skavti so danes v našo župnijo prinesli betlehemsko luč miru. Povabimo vas, da naredite eno lepo gesto: poleg lučke miru zase, lahko vzamete še eno svečo in jo podarite vašim sosedom. Ob tej priložnosti jim zaželite mir, ki ga svetu prinaša Jezus ob bližnjem božiču.

Za čas Evropskega srečanja za mlade vas vabimo k sodelovanju pri organizaciji. Opravila so zelo raznovrstna. Vsakdo, ki želi podariti uro ali dve svojega časa, je naprošen, da se v avli podpiše na seznam.

Na voljo so oznanila za mesec december.