Tessa Afshar: Tatica iz Korinta

Antično mesto Korint v Grčiji je bilo v 1. stletju mogočno in bogato mesto. Takratni nakupovalni center vzhoda in zahoda. V tem mestu je živelo okrog 400 000 ljudi. Bilo je vse polno trgovcev, razuzdanosti in nemorale. Častili so Afrodito- boginjo ljubezni. V ta poganski, grški svet je prišel apostol Pavel oznanjat krščanstvo.  Tako se je v tem mestu oblikovala prva krščanska skupnost, na katero je bila naslovljena tudi prva poslanica svetega apostola Pavla Korinčanom. Pavel je bil v Korintu kar nekaj časa. Ni mogel biti pa z njimi ves čas in v njegovi odsotnosti se se začele razprtije med njimi.  Da ta krčanska skupnost ne bi razpadla jim je napisal 2 daljši pismi. Obe sta objavljeni v Svetem pismu.
Korintska zgodba je navdihnila tudi znano pisateljico Tesso Afsahar, da jo je zapisala v obliki romana. Glavna junakinja je Ariadna, ki iz Aten zbeži v Korint k očetu. Tukaj se stvari zapletejo, saj Ariadna postane pomočnica tatica Galenu. Nekoč ju odkrijejo, spoznata pa tudi apostola Pavla.
Kaj več o Korintu in apostolu Pavlu pa na našem knjigočajevskem večeru septembra. Letos sva imela s Tonetom videti ta čudoviti ostanek mogočnega mesta čisto od blizu. Skratka, čaka nas napeto branje, zato čim prej posezite po knjigi in spremljajte Ariadno na njeni pustolovski poti z apostolom Pavlom.