22. nedelja med letom

Molitveni namen: za blagoslov novega šolskega in veroučnega leta

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 22. NEDELJA MED LETOM
PONEDELJEK – Sveti Gregor Veliki, papež in cerkveni učitelj
SREDA – Sveta Mati Terezija, redovnica in redovna ustanoviteljica
SOBOTA – Marijino rojstvo – mali šmaren, praznik
NEDELJA – 23. NEDELJA MED LETOM

Vpis v veroučno šolo bo potekal v tem tednu, od ponedeljka 3. septembra do petka 7. septembra, med 17.00 in 18.00 uro v veroučnih prostorih. Vse podrobnosti najdete na tej povezavi. Urnik naše veroučne šole po posameznih razredih najdete na oglasni deski v avli in na naši spletni strani. Verouk se začne čez en teden, v ponedeljek, 10. septembra.

Z jutrišnjim dnem prehajamo na običajni letni urnik svetih maš. Ob delavnikih bodo sveta maše zjutraj ob 7.30 in zvečer ob 19.00. Večerne svete maše med tednom bodo v septembru v novi cerkvi.
Naj spomnimo, da urnik nedeljskih svetih maš ostaja enak kot je bil v poletnem času: ob 8.00 in ob 10.00 ter v Tomačevem ob 8.00. G. Alek Zwitter je namreč do nadaljnjega še na okrevanju.

Uradne ure bodo od jutri dalje po običajnem redu: vsak dan med tednom razen srede, v dopoldanskem času od 8.30 do 9.30 in v popoldanskem času od 17.00 do 17.45.

V sredo, 5. septembra, bo ob 19.45 mesečni sestanek Župnijske karitas.

V petek, 7. septembra, je prvi petek v mesecu in bo obhajanje bolnikov in ostarelih po domovih. Sporočite nam, če poznate še koga, ki ne more več hoditi v cerkev in si želi prejemati sv. obhajilo ali iti k sv. spovedi.

Ta petek zvečer bo možnost večerne molitve pred Najsvetejšim od 20.00 do 24.00. Vabljeni vsi, ki si želite preživeti čas z Jezusom, mu preložiti svoje skrbi in moliti za različne namene.

V soboto obhajamo praznik Marijinega rojstva, mali šmaren. Sveti maši bosta zjutraj ob 9.00 ter zvečer ob 19.00.

V torek popoldne čisti cerkev 2. skupina