10. nedelja med letom

Molitveni namen:  za blagoslov slovesnosti nove maše

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 10. NEDELJA MED LETOM
PONEDELJEK – Sveti Barnaba, apostol
SREDA – Sveti Anton Padovanski, redovnik in cerkveni učitelj
NEDELJA – 11. NEDELJA MED LETOM

Ob koncu poletnih počitnic, od 27. do 31. avgusta, pripravljamo z mladimi Oratorij za otroke. To je lep način druženja, iger, delavnic in molitve za otroke v starosti od 5 do 14 let. Na izhodu iz cerkve so vam na voljo zloženke s prijavnicami za oratorij.

V torek bo ob 19.45 v knjižnici večer Knjiga in čaj. Brali bomo knjigo Rana sočloveka, ki nas bo popeljala v razmišljanje o ekonomiji, o Bogu in o medčloveških odnosih v moderni družbi. Naši odnosi so pogosto pozunanjeni in sledijo logiki daj-dam. Ali ima zastonjskost še svoje mesto pod soncem? Lepo vabljeni!

DOGODKI V PRIPRAVI NA NOVO MAŠO TOMAŽA KUNAVERJA

Zahvala vsem župljanom, ki so v zadnjem tednu velikodušno darovali svoj čas in ogromno postorili pri urejanju okolice cerkve in njene notranjosti v pripravi na novo mašo.

V torek popoldan so povabljene vse skupine za čiščenje, da se zberejo v cerkvi od 14.00 naprej in da počistimo celotno cerkev do zadnjega kotička. Tej delovni akciji se lahko pridružite še drugi župljani.

V sredo zvečer ob 19.45 bo v veroučnih učilnicah sestanek ekipe za pogostitev. Pridite vsi, ki bi radi sodelovali pri strežbi na novi maši.

V četrtek ob 20.30 bo zadnja pevska vaja v pripravi na slovesnost nove maše. Pevci, hvala za vašo zvesto udeležbo na pevskih vajah!

V četrtek in petek zvečer, po večerni sveti maši, bo na župnijskem dvorišču pletenje zelenja za okrasitev cerkve.

V petek ob 9.00 bo postavljanje velikega šotora za skupno župnijsko kosilo. Potrebujemo pomoč več krepkih mož. Javite se lahko g. Marijanu Jesenku.

Gospodinje vabimo, da napečejo pecivo za novomašno praznovanje in ga prinesejo v pevsko sobo v soboto med 18.00 in 19.00.

V soboto zvečer bo ob 19.30 (takoj po večerni sveti maši) srečanje z novomašnikom Tomažem Kunaverjem. Pred izpostavljenim Najsvetejšim ga bomo izročili v molitvi in zapeli litanije Matere Božje. Nato bo sledil pogovor z njim, ko se bo predstavil in pričeval o svoji poti, kako ga je Bog poklical. Vabljeni, da se zberemo v velikem številu na tem večeru!

Naslednjo nedeljo, 17. junija, obhajamo SLOVESNO NOVO MAŠO našega župljana Tomaža Kunaverja ob 10.00 (namesto 9. in 11. sv. maše). Ohranimo pa nedeljsko sv. mašo ob 7.30 kot običajno.Slovesnosti nove maše bo sledilo skupno župnijsko kosilo pod velikim šotorom. Vabljeni, da tokrat preživite vaše nedeljsko kosilo v okrilju župnije, da se nas čim več župljanov veseli in praznuje skupaj z novomašnikom!