Sveta družina


Molitveni namen: za mir in odpuščanje v naših družinah

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – SVETA DRUŽINA in Silvestrovo
PONEDELJEK – MARIJA, SVETA BOŽJA MATI in Novo leto
TOREK – Sveti Bazilij Veliki in Gregor Nacianški, škofa in cerkvena učitelja
SOBOTA – GOSPODOVO RAZGLAŠENJE, slovesni praznik
NEDELJA – JEZUSOV KRST

Radi bi se zahvalili vsem, ki ste sodelovali pri pripravi letošnjih božični praznikov: mladim pri postavitvi jaslic v novi in stari cerkvi. Hvala glasbenikom in pevcem, da ste polepšali in obogatili božična bogoslužja. Prav tako hvala ministrantom, bralcem, krasilkam in čistilcem cerkve, …

Nocoj obhajamo silvestrovo in drugi sveti večer. Večerna zahvalna sveta maša bo ob 19.00, ko se bomo zahvalili Gospodu za vse, kar smo v tem letu prejeli, in se priporočili za leto, ki prihaja. Po sveti maši bo čaj in druženje; veseli bomo, če kaj spečete in pred sveto mašo prinesete v pevsko sobo.

Nocoj ob 23.00 bo v cerkvi Vseh svetih molitev za mir z mladimi romarji, sledi pa druženje v veroučnih prostorih. Dobrodošli vsi k tej molitvi, ko bomo dočakali novo leto.

Jutri, na novega leta dan, obhajamo slovesni praznik MARIJE, BOŽJE MATERE. Svete maše so po posebnem urniku: ob 10.00 in 19.00. Pri sveti maši ob 10.00 bodo prisotni tudi mladi romarji, ki zaključujejo Evropsko srečanje.

V tem tednu nadaljujemo z rednim veroukom za veroučence (od srede dalje) in z družinsko katehezo.

V torek čisti cerkev 3. skupina.

Ta petek je prvi petek v mesecu: obhajali bomo bolnike in ostarele po domovih. V petek po večerni sveti maši je adoracija pred Najsvetejšim do 21.00.

V soboto obhajamo slovesni praznik Gospodovega razglašenja ali Svetih treh kraljev. Svete maše so ob 9.00 in 19.00, v Tomačevem ob 18.00. K sveti maši ob 19.00 pridite otroci s kronami, ki jih boste naredili doma, da se bomo skupaj poklonili Jezusu, v jaslice pa boste odložili hranilnik – darove za revne otroke v misijonih, ki ste jih zbirali v adventu. Z otroki se dobimo v pevski sobi ob 18.30, da se pripravimo na sprevod.

Napovedujemo, da bo v petek, 12. januarja srečanje za mamice – v petek ob 19.45 v cerkvi Vseh svetih. Program bo: pričevanje, adoracija, druženje. Vse mamice, lepo vabljene!

Napovedujemo program priprave na zakon, ki se bo začel petek, 19. januarja. Priprava bo potekala v veroučnih prostorih ob petkih, vsakih 14 dni, od 19.00 do 20.00. Povabite pare, ki razmišljajo o poroki!

Na voljo so oznanila za mesec januar.