Šestindvajseta nedelja med letom


Molitveni namen: za večjo ljubezen do Marije Božje Matere

Godovi v tem tednu:
NEDELJA –  26. NEDELJA MED LETOM
PONEDELJEK – Sveti angeli varuhi
SREDA – Sveti Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj
PETEK – Sveti Bruno, ustanovitelj kartuzijanov
SOBOTA – Rožnovenska Mati Božja
NEDELJA – 27. NEDELJA MED LETOM

Vstopili smo v mesec oktober, ki je posebej zaznamovan z molitvijo rožnega venca. Vabljeni k tej lepi molitvi vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo v novi cerkvi.

V torek čisti cerkev 2. skupina.

V torek ob 19.45 je večer slavljenja v veroučnih prostorih. Lepo vabljeni!

V sredo ob 19.45 je v knjižnici srečanje biblične skupine. Začenjamo z branjem in premišljevanjem Matejevega evangelija. Lepo vabljeni tudi novi člani!

V sredo ob 19.45 je sestanek Župnijske karitas.

V četrtek ob 20.00 začnemo v veroučnih prostorih s programom Verouk za odrasle in katehumenat. Še vedno lahko povabite prijatelje in znance, ki bi se radi približali Jezusu in krščanski veri.

V petek dopoldan (prvi petek v mesecu) bomo obhajali bolnike in ostarele po domovih. Po večerni sveti maši bo adoracija pred Najsvetejšim do 21.00.

V soboto ob 9.30 uri bo na Prešernovem trgu potekal Pohod za življenje. Pomembno je, da se kristjani tudi v javnosti zavzamemo za dostojanstvo življenja od spočetja do naravne smrti. S tem pohodom želimo naši družbi, ki jo vedno bolj zaznamuje relativizem in podiranje temeljev človeštva, vedro pričevati o lepoti življenja! Na izhodu iz cerkve vas čaka stojnica z letaki in majicami, ki promovira sobotni dogodek. Možno bo tudi dati dar za organizacijo pohoda. Vabimo vas, da se udeležite sobotnega Pohoda za življenje ter molite v ta namen.

Na voljo so oznanila za mesec oktober.