Šestindvajseta nedelja med letom


Molitveni namen: da bi bili odprti življenju od spočetja do smrti

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 26. NEDELJA MED LETOM
TOREK – Sveti Vincencij Pavelski, duhovnik in ustanovitelj lazaristov
ČETRTEK – Sveti nadangeli Mihael, Gabriel in Rafael
PETEK – Sveti Hieronim, duhovnik in cerkveni učitelj
SOBOTA – Sveta Terezija Deteta Jezusa, devica, karmeličanka in cerkvena učiteljica
NEDELJA – 27. NEDELJA MED LETOM (rožnovenska nedelja)

V naši župniji se v sodelovanju z gibanjem Družina in življenje (DiŽ) ustanavljajo nove zakonske skupine. Uvodno srečanje za zainteresirane pare je nocoj ob 18.00 v veroučnih prostorih.

V torek čisti cerkev 3. skupina.

V torek ob 17.00 je zelo pomemben dogodek. Gre za Veliki družinski shod za zaščito otrok in družin pred Državnim zborom v Ljubljani. Kristjani smo poklicani, da zaščitimo družine in pokažemo nestrinjanje s predvidenimi zakoni, ki podpirajo ideologijo teorije spola in hočejo razvrednotiti zakonsko zvezo med možem in ženo. Zato lepo vabljeni na ta družinski shod.

V soboto ob 9.30 vas vabimo na Pohod za življenje, ki bo potekal na Prešernovem trgu. S tem pohodom želimo slovenski javnosti nakazati, da je otrok človeška oseba že od spočetja v materinem trebuhu. Aktualna družba duši materinski čut, vsem materam pa bi radi dali sporočilo upanja, da bi lahko izbrale življenje za svoje otroke. Lepo vabljeni!

V avli so danes na voljo koledarji Vincencijeve zveze dobrote. Zbirajo se prostovoljni prispevki, s katerimi boste lahko podprli projekt gradnje hiše za družino v stiski. Priporočen dar za koledar je 10 €.

Obveščamo vas, da bomo v tem šolskem letu pri nedeljskih svetih mašah ob 10.00 – vsakih 14 dni – imeli prilagojeno besedno bogoslužje za majhne otroke (nekako med 3. in 7. letom starosti), s katerim želimo otrokom približati na njim primeren način nedeljsko Božjo besedo. Začnemo prihodnjo nedeljo, 2. oktobra. Dobrodošle družine z majhnimi otroki!