Prva postna nedelja

Molitveni namen: za spreobrnjenje naših src

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 1. POSTNA NEDELJA
NEDELJA – 2. POSTNA NEDELJA

V torek čisti cerkev 3. skupina.

V torek ob 19.45 je v cerkvi Vseh svetih slavilna molitev (kot vsak torek).

Ta petek je prvi petek v mesecu: obhajali bomo bolnike in ostarele po domovih.
Ob 18.30 je molitev križevega pota, zatem sveta maša. Vsi lepo vabljeni, da se v čim večjem številu udeležimo križevega pota, se pustimo nagovoriti skrivnostim Jezusovega trpljenja, da bomo s prenovljenim srcem pričakali njegovo vstajenje.
Po večerni sveti maši je adoracija pred Najsvetejšim do 21.00.

Naslednjo nedeljo ob 18.00 bo v veroučnih prostorih uvodno srečanje animatorjev za poletni oratorij. Mladi, lepo vabljeni, da se pridružite pripravi na to pomembno poletno dogajanje za otroke!

V cerkvi Vseh svetih so za postni čas postavljene posebne postne jaslice (nekaj novega!). Lepo vabljeni, da si jih ogledate. Vsak teden se bodo dodajali novi prizori Jezusovega življenja. Prispevki, ki jih boste namenili v nabiralnik pa gredo za mlade, ki bodo šli na Svetovni dan mladih v Lizbono.

V naši župniji imamo namen začeti z družinsko katehezo, ki jo ima že precej župnij. Gre za srečanja podobna verouku, le da je pri tem vključena vsa družina. Družinska kateheza odgovarja na sodobne izzive družin, da bi kljub zelo razkristjanjenem okolju, v katerem živimo, vsa družina lahko napredovala v veri. Družine pa so si ob rednem ob srečevanju v medsebojno oporo. V naslednjih tednih iščemo prostovoljce, ki bi si želeli sodelovati pri tej novi dejavnosti v župniji. Svojo razpoložljivost sporočite župniku ali kaplanu.

Vabljeni k branju župnijskih oznanil za mesec marec.