POVIŠANJE SVETEGA KRIŽA – župnijsko praznovanje


Molitveni namen: za zvestobo in gorečnost duhovnikov

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – Povišanje svetega križa – župnijsko praznovanje
SREDA – Sveti Andrej Kim in drugi korejski mučenci
ČETRTEK – Sveti Matej (Matevž), apostol in evangelist, praznik
SOBOTA – Sveti Pij iz Pietrelcine, redovnik in spovednik
NEDELJA – 25. NEDELJA MED LETOM (Slomškova nedelja)

V ponedeljek ob 15.00 se začne telovadba za vse generacije na župnijskem dvorišču (oz. v veroučnih učilnicah). Potekala bo vsak ponedeljek ob 15.00 in trajala pol ure.

V torek čisti cerkev 4. skupina.

V sredo ob 19.45 je v knjižnici srečanje biblične skupine. Začeli bomo z branjem in premišljevanjem Evangelija po Mateju. Vabljeni tudi novi kandidati.

V petek ob 19.45 je v veroučnih prostorih srečanje za mlade. Mladi, lepo vabljeni!

V soboto ob 9.00 je birmanska sobota za veroučence 8. in 9. razreda.

Konec leta, med 28. 12. 2023 in 1. 1. 2024, bo potekalo Evropsko srečanje mladih v Ljubljani, ki ga pripravlja skupnost bratov iz Taizéja. Pričakujemo več tisoč mladih iz vse Evrope. Mladi bodo nastanjeni pri družinah ali posameznikih, ki bodo pripravljeni odpreti svoja vrata. Potrebovali bomo tudi prostovoljce iz župnije, še posebej mlade, za pomoč pri sprejemu ter pri molitvah in dejavnostih v naši cerkvi. Če ste pripravljeni pomagati pri tem posebnem dogodku, sporočite vašo razpoložljivost. Vabljeni, da se odločite za sprejem mladih iz različnih evropskih držav. Gre za predvsem za nudenje nastanitve in zajtrka.

Sporočamo vam, da v župnišču zaključujemo z urejanjem bivalne enote za 4 fante študente. Cilj tega projekta je, da fantje poleg študija živijo v bratski skupnosti in se po svojih zmožnostih vključujejo v župnijo. Na voljo bodo imeli tudi hišno kapelo.

Ob slovesnosti praznika Povišanja svetega Križa vas sedaj po sveti maši vabimo na pogostitev pod lipo. Izkoristimo priložnost, da se srečamo z drugimi župljani ter se zadržimo v bratskem druženju ob dobrotah in pijači.

V avli lahko vzamete letake za srečanja Verouk za odrasle in katehumenat (začnemo 5. oktobra). Gotovo poznate koga, ki je duhovni iskalec in si želi spoznati krščansko vero, morda prejeti tudi zakramente.