Peta postna nedelja

26
Molitveni namen: za žrtve spolnih in drugih zlorab v Cerkvi ter za njihove storilce

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 5. POSTNA NEDELJA
NEDELJA – 6. POSTNA NEDELJA

Danes se začenja radijski misijon na Radiu Ognjišče (od 26. marca do 1. aprila 2023). Tema misijona je »Ko se temelji reda podirajo – Kaj more storiti pravični?« S svojimi razmišljanji v osrednjih dnevnih govorih ob 17.00 bo sodeloval nadškof Marjan Turnšek.

Nocoj ob 19.30 bo pevska vaja mešanega pevskega zbora na koru v pripravi na bogoslužje velikonočnega tridnevja.

Ta teden bo pri verouku spovedovanje veroučencev od 3. razreda dalje.

V torek čisti cerkev 3. skupina.

V sredo ob 19.45 je srečanje biblične skupine v župnijski knjižnici.

V petek ob 18.30 je molitev križevega pota, zatem sveta maša. Vsi lepo vabljeni!
Ob 20.00 je dekanijski spovedni večer za mlade v župniji Ljubljana Polje. Tam bomo imeli možnost tudi molitve pred križem svetovnega dneva mladih. Mladi, lepo vabljeni.

V soboto ob 10.00 bo v veroučnih prostorih delavnica pletenja butaric za cvetno nedeljo. Dobrodošli župljani vseh starosti, posebej pa vabljene družine z otroki, prav tako tudi bodoči birmanci in mladi!
Ob 16.00 so vaje za ministrante, da se dobro pripravimo na obrede velikega tedna.

Naslednjo nedeljo je cvetna nedelja, spomin Jezusovega slovesnega prihoda v Jeruzalem. Svete maše so po nedeljskem urniku; pri obeh svetih mašah ob 8.00 in 10.00 bo spovedoval zunanji spovednik. Ob 10.00 bomo začeli bogoslužje z blagoslovom zelenja na trgu pred cerkvijo, sledil bo sprevod v cerkev in sveta maša. Oljčne vejice si lahko danes pridobite na izhodu iz cerkve.

Samo še 2 tedna je do velike noči. Vabljeni, da se vsi odločite za prejem zakramenta svete spovedi. Spovedujemo vsak dan pred večerno sveto mašo, prav tako pred nedeljskimi svetimi mašami. Na veliki ponedeljek bo spovedovanje za vso župnijo od 18.30 dalje, ko bo spovedovalo več duhovnikov in vsaj en zunanji spovednik. Naj vam da Gospod pogum, da svoje grehe in bremena preložite Nanj.

Napovedujemo, da bo čez dober mesec, v nedeljo, 23. aprila, ob 11.00 organiziran župnijski srečelov pod lipo in druženje za vse. Izkupiček bo šel za mlade, ki odhajajo poleti v na svetovni dan mladih. Zbiramo dobitke za dobrodelni srečelov. Kdor želi sodelovati, naj prinese dobitke v soboto zvečer ali naslednjo nedeljo pred sveto mašo v pevsko sobo.

Vabljeni k branju župnijskih oznanil za mesec april.