Paula Faris: Poklicana

Dragi knjigočajevci,

meseca februarja se bomo pogovarjali o knjigi Poklicana, ki jo je napisala Paula Faris, telvizijska voditeljica, ki je pustila dve sanjski službi, da je lahko zaživela svojo pravo poklicanost. Knjigo je izdala založba Salve, 2020.

V letih, ko je gradila svojo kariero se je istovetila s svojo službo, kar je privedlo do dogodkov na katere ni bila ponosna. Ko danes gleda nazaj pravi, daje bila njena pripravljenost garati do zadnjega atoma moči in žrtvovati karkoli, za naslednji korak v karieri, prava norost. Njena pot vere vere se je začela z zapustitvijo svojega lastnega varnega območja. Pri pravi poklicanosti, pravi,  ne gre za to, kaj delamo, ampak za to, za kar smo bili ustvarjeni: da bi služili živemu Bogu in njegovo ljubezen delili s trpečim svetom. Smo predstavniki živega, ljubečega Boga.

“Domišljala sem si, da me Bog kliče za novinarko in da me bo za ta poklic tudi ustrezno usposobil in opremil. V resnici pa me je Bog klical, da bi ljubila njega in soljudi, ter me usposobil, da bi to ljubezen izražala v svojem poklicu, kakršnem koli že.”

Paula Faris je nacionalna dopisnica pri ABC News in voditeljica poddaje Potovanja vere s Paulo Faris. Pred tem je bila sovoditeljica oddaj Dobro jutro Amerika ob koncu tedna in Pogledi. Farisova, ki se je rodila v Jacksonu (Michigan, ZDA) in z odliko diplomirala na Univerzi Cedarville v Ohiu, živi v New Yorku z možem Johnom in njunimi tremi otroki.

Povabljeni k zanimivemu branju.

Poklicani smo biti sol, ne med.
(Luigi Maria Epicoco)