p. Jože Roblek: Kristus me je vzljubil

Pater Roblek je lansko leto praznoval svojo zlato mašo, 50 letnico svojega duhovniškega posvečenja. Leta 1970 si je za svoje duhovniško geslo izbral tole misel:

“Kristus me je vzljubil in zame daroval samega sebe.”

V povezavi v z geslom je nastala tudi njegova knjiga, ki je prav tako izšla ob visokem jubileju mašniškega posvečenja. V njej so zbrana duhovna zrna njegovega življenja, ki so plod življenja in dela globoke povezanosti z Gospodom. Pater Jože Roblek je namreč mož močne vere in predane molitve, zato je njegova knjiga tudi priročnik ignacijanske molitve. Prebrali boste lahko tudi osebni nagovor papeža Frančiška in izbrana pričevanja o patru.

Pater Jože Roblek živi v skupnosti Sv. Jožefa v Ljubljani. Doma je z Gorenjskega, iz Bašlja pri Preddvoru. Po maturi je vstopil v bogoslovje ljubljanske nadškofije, nekaj let pozneje pa je bil sprejet v noviciat Družbe Jezusove. Filozofijo in teologijo je študiral v Ljubljani, Zagrebu in Innsbrucku. Za duhovnika je bil posvečen v Ljubljani leta 1970. Na Teološki fakulteti v Ljubljani je leta 1977 doktoriral iz duhovne teologije. Od leta 1971 dalje je opravljal različne naloge: bil je vzgojitelj v malem semenišču Družbe Jezusove in magister jezuitskih novincev (oboje v Mariboru), vmes v ljubljanskem bogoslovju spiritual. Vodi ignacijanske duhovne vaje in je duhovni spremljevalec ter svetovalec v duhovnih zadevah, od 2010 kot člane ekipe Ignacijevega doma duhovnosti v Ljubljani