Oratorijski dan – 20. april 2024

Dragi otroci in starši!

Animatorji poletnega oratorija smo se odločili, da letos v naši župniji uvedemo novost: ENODNEVNI ORATORIJSKI DAN. To je posebna vrsta oratorija, prilagojenega enemu dnevu, ko z otroki v enem samem dnevu spoznamo temo in izpeljemo program z različnimi dejavnostmi.

Oratorijski dan je namenjen otrokom osnovne šole do vključno 7. razreda in predšolskim otrokom, ki bodo letos dopolnili vsaj 5 let (otroci, ki so rojeni do vključno leta 2019).

Oratorijski dan bo potekal v soboto, 20. aprila 2024, od 9.00 do 14.00 na župnijskem dvorišču oziroma v veroučnih učilnicah. Za malico in kosilo bo poskrbljeno, bomo pa veseli kakršnega koli sadja ali sladkega oziroma slanega prigrizka, ki ga bomo lahko razdelili med otroke.

Na letošnjem oratorijskem dnevu bo osrednji lik apostol Peter. Preko dramske igre, različnih delavnic, iger, pogovorov in ostalih aktivnosti bomo spoznavali njegovo življenje in delovanje. Zaradi programa vas naprošamo, da otrok, če ni nujno, iz oratorija ne jemljete predčasno. Če pa do tega vseeno pride, nas o tem predhodno obvestite. Prav tako ne zamerite, če bomo končali kakšno minutko po uradnem času. Včasih namreč le s težavo prepričamo otroke, da moramo končati in se posloviti. V kolikor boste po otroke prišli z avtomobilom, pa je parkiranje ob sobotah brezplačno.

Na oratorijskem dnevu je obvezna športna obutev, prav tako naj bodo otroci oblečeni vremenskim razmeram primerno. V vsakem primeru pa naj s seboj prinesejo copate.

Priporočen prispevek za oratorijski dan je 10 € na otroka. Če ste v finančni stiski, se oglasite v župnijski pisarni. Prispevek oddate v soboto zjutraj ob prihodu na oratorijski dan.

PRIJAVE NA ORATORIJSKI DAN potekajo preko spletnega obrazca (do 17. aprila 2024).

 

Zahvaljujemo se vam, če nam boste v času oratorijskega dneva zaupali svoje otroke. Animatorji se tega dneva že zelo veselimo.

Za vprašanja in dodatne informacije sva na voljo voditelja: Doroteja (051 414 137) in Luka (031 727 674)