Nedelja Svete Trojice


Molitveni namen: za naše katehumene

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – NEDELJA SVETE TROJICE
ČETRTEK – SVETO REŠNJE TELO IN KRI, slovesni praznik
SOBOTA – Sveti Anton Padovanski, redovnik in cerkveni učitelj
NEDELJA – 11. NEDELJA MED LETOM

Ta teden bo zaključek verouka za naše veroučence.
Otroci od 1. do 5. razreda (brez 3. razreda) pridejo v ponedeljek k večerni sveti maši ob 19.00. Po sveti maši bo imel vsak katehet krajše srečanje s svojimi veroučenci. Ob koncu pa otroci prejmejo spričevala
in nekaj sladkega …
Na enak način se srečajo veroučenci od 6. do 9. razreda v sredo pri sveti maši ob 19.00.

V ponedeljek ob 15.00 bo na župnijskem dvorišču ponovno rekreacija za vse generacije. Potekala bo vsak ponedeljek v juniju. Vabljeni!

V torek popoldan čisti cerkev 4. skupina.

V torek ob 20.00 bo na župnijskem dvorišču poseben večer. Gost bo Aleš Kramolc, 30-letni fant, ki se je nedavno vključil v našo župnijo. Z nami bo podelil svojo življenjsko zgodbo; njegov boj po prometni nesreči, ko je nepričakovano pristal na vozičku, in njegovo iskanje Boga. Zelo lepo vabljeni!

V četrtek je slovesni praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi – praznik Jezusove resnične navzočnosti med nami v sveti evharistiji. Svete maše bodo ob 9.00 in 19.00, v Tomačevem ob 18.00. Otroci prinesite liste cvetov v košarah, ki jih boste posipali pred Najsvetejšim v procesiji po večerni sveti maši.

Naslednjo nedeljo ob 10.00 bomo pri sveti maši praznovali z našimi katehumeni, ki bodo prejeli sveti krst in sveto birmo. Po sveti maši bo pogostitev. Vabljeni, da kaj napečete in pecivo prinesete pred sveto mašo v pevsko sobo.
Molimo za naše katehumene!

Načrtujemo poletni oratorij za otroke, ki bo od 24. do 28. avgusta 2020. Prijavnice bodo na voljo kmalu – verjetno na elektronski način.

Na izhodu iz cerkve so na voljo nova mesečna oznanila.