Če bi spoznali božji dar

Lepo povabljeni, da se nam ob izidu knjige pridružite na pogovornem večeru v cerkvi Vsehsvetih, na župnijski praznik povišanja svetega križa, 14. 9. 2017, po večerni sveti maši. Večer bo vodil dr. David Movrin. Gostja večera bo prevajalka knjige Tadeja Petrovčič Jerina.

Če bi v resnici poznali božji dar bi imeli ves čas pred očmi, da je Bog tako ljubil svet, da je poslal na svet svojega edinega Sina, da bi mi imeli življenje in ga imeli v izobilju. Božji zastonjski dar za nas je večno življenje. Je odrešenje. Je križani in vstali Jezus Kristus, ki je umrl za nas
na križu in sedaj proslavljen živi pri Bogu Očetu. Tega daru si ne moremo zaslužiti, ne moremo ga kupiti. Bil nam je podarjen pri krstu. Kristus se je sklonil k nam, da bi živeli novo življenje v Svetem Duhu in v svobodi Božjega otroštva. Od nas pričakuje samo to, da sprejmemo dar vere, ki nam je bila razodeta, in da vstopamo v njegovo voljo …

 

Velikokrat se sprašujem, zakaj je tako težko sprejeti, da nas Bog ljubi takšne, kakršni smo. Zakaj smo tako zasuti z mislijo, kaj vse moramo narediti, da bomo všeč Bogu in ljudem? Zakaj se v nas vedno znova naseli skušnjava, da bi naredili stvari po svoje, da bi se uveljavili, da bi uživali ugled? Toliko napora vložimo v to, da bi dosegli popolnost in da bi nas drugi imeli radi. Tako težko smo svobodni. Ne zaupamo, da Gospod najbolje ve, kaj je za nas dobro. Vse želimo imeti pod nadzorom … Na svet okrog sebe gledamo s svojim pogledom, s svojimi ranami in prepričanji. To ni Božji pogled. To so napačna očala, ki ne prinašajo drže ponižnosti in priznanja, da smo slabotni in da nismo gospodarji življenja.
Na novo prevedena knjiga avtorja Philippa Jacquesa Če bi poznali božji dar je zato kot ogledalo, ki nam pomaga razločevati, koliko smo dejansko odprti za Boga in za drugega. Pomaga nam razbrati in razločevati drže, ki jih živimo. Ob njej se lahko vprašamo, ali smo kristjani, ki živimo iz vere in se iz ljubezni darujemo, ali pa smo ljudje, ki želijo zgolj po človeško rešiti samega sebe.
Zdenka Sušec
Več o knjigi: