Druga adventna nedelja

Molitveni namen: za bolne in osamljene v naši župniji

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – Druga adventna nedelja
SREDA – Sveta Lucija, devica in mučenka
ČETRTEK – Sveti Janez od Križa, duhovnik in cerkveni učitelj
PETEK – Blažene drinske mučenke
NEDELJA – Tretja adventna nedelja (Gaudete)

Nocoj ob 19.30 bo v novi cerkvi na koru prva pevska vaja v pripravi na božično polnočnico. Zbor bo vodila sestra Nina Ipavec. Lepo vabljeni vsi pevci, dobrodošli tudi novi.

V torek čisti cerkev 4. skupina.

V torek ob 19.45 je v župnijski knjižnici večer Knjiga in čaj. Pogovarjali se bomo o knjigi Na spletni prižnici avtorja Martina Goloba.

V sredo ob 19.45 je v župnišču prvo srečanje Župnijskega pastoralnega sveta v novem sestavu.

V petek ob 20.00 je adventni spovedni večer za mlade, ki bo potekal v cerkvi na Kodeljevem. Mladi, lepo vabljeni!

V soboto ob 9.00 je v veroučnih učilnicah srečanje medgeneracijske skupine. Prišel bo g. Miro Šlibar, ki nam bo spregovoril o veselju.

V soboto ob 11.00 pa bo v novi cerkvi sveta maša z možnostjo bolniškega maziljenja. Sveto mašo bo vodil g. Miro Šlibar. Vabljeni, da pripeljete k sveti maši tudi tiste bolne in ostarele župljane, ki običajno ne morejo priti v cerkev.

Naslednjo nedeljo bo pri svetih mašah ob 8.00 in 10.00 začetek božične osemdnevnice. Naslednjo nedeljo bodo skavti prinesli v našo župnijo lučko miru, ki jo boste lahko dobili po sv. maši na izhodu iz cerkve.

Prav tako bo naslednjo nedeljo posebna nabirka za obnovo stare in nove cerkve. Kmalu se bomo lotili sanacije temeljev in drenaže pri stari cerkvi ter prenove strehe pri novi cerkvi. Vsaka 3. nedelja v mesecu bo namenjena za potrebe te obnove. O poteku obnovitvenih del vas bomo obveščali preko oznanil.

V adventnem času ste lepo vabljeni k sveti spovedi, da se dobro pripravimo na praznovanje Jezusovega rojstva. Vsak dan je domači duhovnik v spovednici pol ure pred večerno sveto mašo.

Konec letošnjega leta se bo več tisoč mladih iz različnih držav in krščanskih denominacij zbralo v Ljubljani z okolico za pet dniNadaljujemo z zbiranjem prijav vseh tistih, ki boste konec leta gostili mlade romarje za taizéjsko srečanje v Ljubljani. V avli se nahaja škatla za oddajo izpolnjenih prijavnic. Vabimo vas, da se velikodušno odzovete in kmalu oddate prijavnice za sprejem romarjev za novoletno srečanje.

Na voljo so oznanila za mesec december.