Devetindvajseta nedelja med letom


Molitveni namen: za vse misijonarje

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 29. NEDELJA MED LETOM
PONEDELJEK – Sveti Ignacij Antiohijski, škof in mučenec
TOREK – Sveti Luka, evangelist
SOBOTA – Sveti Janez Pavel II., papež
NEDELJA – 30. NEDELJA MED LETOM

Pred nekaj dnevi smo izvedeli, da bo danes ob 15.00 v Vojniku diakonsko posvečenje našega župljana Draga Ferenceka, ki je vstopil v red dominikancev. Kdor ga pozna, lepo vabljen, da se udeleži tega slavja v Vojniku. Sicer pa molimo zanj, da zvesto sledi Božji volji.

Danes ob 15.00 bo družabno srečanje za družine z majhnimi otroki. Ideja je nastala spontano prejšnjo nedeljo. Vabljene torej mlade družine na druženje! Dobimo se pred veroučnimi učilnicami.

V ponedeljek ob 15.00 se spet začne telovadba za vse generacije v veroučnih učilnicah. Trajala bo pol ure.

V torek čisti cerkev 3. skupina.

V torek ob 19.45 je večer slavljenja (kot vsak torek). To je molitev z slavilnimi pesmimi in zahvaljevanjem Gospodu.

V sredo ob 15.00 bo pogrebna sveta maša in pogreb našega dragega duhovnika p. Rafka Ropreta, ki je umrl prejšnjo sredo. V cerkvi Vseh svetih bo ležal od 11.00 dalje, ko bo priložnost za bdenje ob njem. Lepo vabljeni na njegov pogreb, ki ga bo vodil ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Spomnimo se p. Rafka v naših molitvah.

V četrtek ob 19.00 bo v cerkvi Vseh svetih obletna sveta maša za božjega služabnika Antona Strleta, slovenskega svetniškega kandidata. Sv. mašo bo vodil škof Franc Šuštar. Lepo vabljeni!

V četrtek ob 20.00 je drugo srečanje programa Spoznavanje krščanstva in katehumenat v veroučni učilnici. Še vedno lahko povabite na ta lepa srečanja tiste, ki bi se radi zbližali z Bogom.

V soboto ob 9.30 je srečanje za ministrante.

Naša župnijska karitas ob akciji »Manjša sveča za sočloveka sreča« ponuja v avli sveče. Izkupiček darov gre za namene družin v stiski.

Naslednjo nedeljo je misijonska nedelja, zato bo nabirka namenjena za potrebe oznanjevanja evangelija po vsem svetu, kar vključuje podporo novim lokalnim Cerkvam ter skrb za človeški razvoj številnih ljudstev. Vnaprej se vam zahvaljujemo za vaš dar.