Oratorij 2019

Dragi otroci!

Letos nas bo na oratoriju navdušil slovenski legendarni junak Peter Klepec, ki pooseblja tisto najboljše v slovenskem narodu. Čeprav je na videz majhen in slaboten, v sebi skriva neizmerno moč, ki zlomi katero koli velesilo. Vrednote po kateri živi in se ravna,  so temeljne krščanske vrednote: odpuščanje, zaupanje, vera, ljubezen, ponižnost, delo, pomoč bližnjemu.

Dragi starši,

zahvaljujemo se vam, če nam boste tudi letos zaupali svoje otroke v času oratorija. Na ta teden se že kar nekaj časa skrbno pripravljamo in se ga že zelo veselimo.

Oratorij bo potekal od 26. do 30. avgusta 2019 (od ponedeljka do petka). Vsak dan bomo začeli ob 9.00 in končali ob 16.00.

Oratorij je namenjen otrokom od 5. do 15. leta.

 

OBVEZNA OPREMA NA ORATORIJU:

  • športna obutev (natikači so zaradi športnih iger neprimerni) in
  • pokrivalo za glavo, saj imamo v popoldanskem času športne aktivnosti na travniku.

 

V petek popoldan, 30. avgusta, bo oratorijska zaključna sveta maša skupaj s starši, sorodniki in prijatelji otrok, navzočih na oratoriju. Imeli bomo predstavitve izdelkov, srečelov in druženje. Povabljeni, da se nam ta dan pridružite. Več informacij o tem dobite v tednu oratorija.

PRISPEVEK (dar): Za prvega otroka v družini je 25 evrov, za drugega 15, za tretjega pa 10 evrov. Od četrtega otroka naprej je oratorij zastonj. Če ste v finančni stiski, se oglasite v župnijski pisarni in bomo skupaj našli rešitev.

PRIJAVA: do 15. avgusta 2019 v župnijski pisarni.

Za kakršnokoli vprašanje se lahko obrnete na vodjo oratorija: Jernej (030 000 000).

Prijavnica

Oratorijska zloženka

 

Kaj je oratorij?

Oratorij ni samo počitniško varstvo za otroke, ki se povsem naključno dogaja na župnijskem dvorišču; je mnogo več kot to. Oratorij je:

DOM, ki sprejema. Zato se animatorji ves čas trudimo, da se otroci na oratoriju počutijo, prijetno, sproščeno in domače.
ŽUPNIJA, ki oznanja Boga. Zato ima prav posebno mesto na oratoriju tudi molitev, kateheza in molitveni kotiček, da se imajo otroci tudi tam možnost srečati z Bogom.
ŠOLA, ki uvaja v življenje. Temu so namenjene delavnice, igre in ostale spretnosti, po katerih želimo otroke naučiti česa novega.
DVORIŠČE za prijateljske stike: petje, smeh, igre in prosti čas. S tem se med otroci in animatorji sklepajo prijateljske vezi. Animatorji smo mladi, ki s prijazno navzočnostjo združujemo vse te elemente in otroke spodbujamo k osebnostni rasti.