Cvetna nedelja

Molitveni namen: za vse, ki v naših družinah trpijo

 

Danes je cvetna nedelja. Ob 10.00 bo prenos svete maše na TV SLO 2 iz mariborske stolnice (v istem času bo župnik sam obhajal sv. mašo na Žalah). V tem času pripravite doma zelenje in butarice za blagoslov ter pokropite z blagoslovljeno vodo. Ob 11.30 bo imel nadškof Stanislav Zore nagovor na TV SLO 1.

Vabljeni ste tudi k spremljanju naše spletne strani, kjer boste za vsak posamezni dan v velikem tednu prejeli namig, kako  praznovati v času, ko ne moremo obhajati velikega tedna kot župnijsko občestvo.

VELIKI ČETRTEK: obhajamo spomin postavitve sv. maše in mašniškega posvečenja. Ob 19.00 bo župnik obhajal sv. mašo v spomin Jezusove zadnje večerje.

VELIKI PETEK: spominjamo se Jezusove smrti na križu. Ob 19.00 bo župnik obhajal bogoslužje v čast Kristusovemu trpljenju.

VELIKA SOBOTA: Jezusovo telo počiva v grobu. To je dan Njegove odsotnosti, za nas pa dan premišljevanja in molitve. Ves dan bo možnost tihe molitve pred Božjim grobom v stari cerkvi. Blagoslovov velikonočnih jedil v cerkvi letos ni zaradi epidemije. Spremljajte prenos blagoslova jedi na TVSLO 1 ob 15.00! Ob 20.00 bo župnik obhajal velikonočno vigilijo, ki je vstop praznovanje Jezusovega vstajenja.

Naslednjo nedeljo je VELIKA NOČ, praznik Jezusovega obujenja od mrtvih, največji krščanski praznik.

V teh dneh ste povabljeni, da darujete za potrebe vzdrževanja župnije. Svoj dar lahko nakažete preko TRR:

Župnija Ljubljana Sv. Križ, NA ŽALAH 2, 1000 LJUBLJANA

TRR: SI56 0430 2000 3332 225 Koda: CHAR

Hvala za vašo velikodušnost!

______________________________

Cerkev Sv. Križa je odprta vsak dan kot običajno (od 7.30 do 20.00). Vabljeni k molitvi v cerkvi.

V času uradnih ur sprejemamo mašne namene po telefonu 01/437 22 03 ali e-pošti lj-zale@rkc.si.