Cvetna nedelja

Nocoj ob 19.30 so še zadnje pevske vaje za velikonočno tridnevje.

V ponedeljek bo od 18.30 do 20.30 bo v cerkvi Vseh svetih spovedni večer. Poleg domačih duhovnikov bosta na voljo še dva zunanja spovednika. Izkoristite to možnost in odložite Gospodu svoja bremena!

V torek čisti cerkev 4. skupina.

Vaje za ministrante bodo na veliki četrtek in petek ob 17.30, na veliko soboto pa ob 18.00.

Prazniki, ki so pred nami, so srce naše vere. Zato vas vse lepo vabimo, da skupaj praznujemo velikonočno tridnevje (veliki četrtek, veliki petek in velikonočno vigilijo) ter tako močno doživimo Jezusovo pot skozi smrt v vstajenje.

VELIKI ČETRTEK je dan spomin postavitve svete maše in mašniškega posvečenja. Najprej lepo vabljeni ob 9.00 na krizmeno mašo v ljubljanski stolnici. Naš nadškof bo posvetil sveta olja, duhovniki pa obnovijo duhovniške obljube. Pri nas bomo obhajali slovesno večerno mašo, spomin Jezusove zadnje večerje, ob 19.00.

VELIKI PETEK je spomin Jezusove smrti na križu. Ob 15.00 bo molitev križevega pota po drevoredu. To je lepa priložnost, da kristjani tudi navzven pričujemo o tem, da smo Jezusovi učenci in hodimo po njegovi poti.
Ob 19.00 obhajamo slovesno bogoslužje v čast Kristusovemu trpljenju. Častili bomo križ, znamenje našega odrešenja. Po prenosu Jezusa v Božji grob v cerkev Sv. Križa sledi molitvena ura.

VELIKA SOBOTA je dan počivanja Jezusovega telesa v grobu. V stari cerkvi lahko ves dan molite pred Božjim grobom.
Blagoslov velikonočnega ognja bo ob 7.30 pred cerkvijo Vseh svetih.
BLAGOSLOV VELIKONOČNIH JEDI bo vsako polno uro od 10.00 do 17.00, v Tomačevem ob 15.30.
VELIKONOČNA VIGILIJA je najslovesnejše bogoslužje vsega cerkvenega leta in se prične ob 19.30. Po blagoslovu ognja pred cerkvijo, s katerim bomo prižgali velikonočno svečo, bomo vstopili v praznovanje Jezusovega vstajenja. S seboj prinesite sveče, ki jih boste prižgali na tem praznovanju. Doživimo skupaj to izjemno noč, ko je Jezus premagal podzemlje in smrt!

Naslednjo nedeljo je VELIKA NOČ, praznik Jezusove zmage nad smrtjo, največji krščanski praznik! Vstajenjska procesija se prične ob 7.00 v cerkvi Svetega Križa, sledi slovesna sveta maša. Praznične svete maše bodo še ob 9.00 in 11.00, v Tomačevem ob 9.30.

Napovedujemo, da bo čez dober mesec, v nedeljo, 23. aprila, ob 11.00 organiziran župnijski srečelov pod lipo in druženje za vse. Izkupiček bo šel za mlade, ki odhajajo poleti v na svetovni dan mladih. Zbiramo dobitke za dobrodelni srečelov. Kdor želi sodelovati, naj prinese dobitke v soboto zvečer ali naslednjo nedeljo pred sveto mašo v pevsko sobo.

Vabljeni k branju župnijskih oznanil za mesec april.