Cvetna nedelja


Molitveni namen: za vse, ki trpijo v naših družinah

SVETA SPOVED: V torek od 18.30 do 20.00 bo poleg domačega duhovnika spovedoval tudi zunanji spovednik. Izkoristite to možnost! K sveti spovedi bo možno priti še v ponedeljek in sredo med 18.30 in 19.00.

Prazniki, ki so pred nami, so srce naše vere. Potrudimo se, da bi velikonočne praznike čim globlje obhajali. Omejeno število gospodinjstev bomo lahko sprejeli k bogoslužjem v cerkev (potrebna je prijava). Ostali lahko spremljate bogoslužja na daljavo prek spleta iz naše župnije ali prek radia Ognjišče, Exodus TV, RTV Slovenija.

Na VELIKI ČETRTEK obhajamo spomin postavitve svete maše in novozaveznega duhovništva. Večerna sveta maša, spomin Jezusove zadnje večerje, bo ob 19.00.

Na VELIKI PETEK se spominjamo Jezusove smrti na križu. Ob 15.00 bo molitev križevega pota v cerkvi Vseh svetih. Slovesno bogoslužje v čast Kristusovemu trpljenju bomo obhajali ob 19.00. Počastili bomo križ, znamenje odrešenja in zmage nad zlom.

Na VELIKO SOBOTO Jezusovo telo počiva v grobu. To je dan premišljevanja in molitve. Ves dan bo možnost tihe molitve pred Božjim grobom v stari cerkvi.

Blagoslov velikonočnega ognja bo ob 7.30 pred cerkvijo Vseh svetih.

BLAGOSLOV VELIKONOČNIH JEDIL bo med 10.00 in 12.00 ter med 14.30 in 16.30 v cerkvi Vseh svetih, v Tomačevem ob 15.00 in 15.20. Za blagoslov jedil ni potrebna prijava, ker bo redar skrbel za ustrezno število
ljudi v cerkvi.

VELIKONOČNA VIGILIJA, najslovesnejše bogoslužje vsega cerkvenega leta, se prične ob 19.00. Po blagoslovu ognja pred cerkvijo, s katerim bomo prižgali velikonočno svečo, bomo vstopili v praznovanje
Jezusovega vstajenja. S seboj prinesite sveče, ki jih boste prižgali na tem praznovanju.

Naslednjo nedeljo je VELIKA NOČ, praznik Jezusovega vstajenja od mrtvih, največji krščanski praznik!
Praznične svete maše bodo ob 8.00, 9.30 in 11.00, v Tomačevem ob 8.00. Prijave sprejemamo v župnišču.
Prenos svete maše prek spleta bo ob 9.30.

Na voljo so oznanila za mesec april.