CarrieGress , Noelle Mering: Teologija doma

Kako imamo kristjani urejene domove? Se naši domovi razlikujejo od domov neverujočih in ali razodevajo, da je v središču našega življenja Bog in ne televizija? Gojimo gostoljubje?  Knjiga Teologija doma odpira vrsto vprašanj o tem, kako živimo in kaj nam je pomembno, obenem pa daje odgovore na to, kako naj naš dom postane resnično prostorje Boga in ljudi. Ni vseeno kako živimo svoje krščanstvo, kot tudi ni vseeno kako opremimo svoje domove.
»Naši domovi so veličastno gledališče, kjer se odvija drama našega življenja.« sta zapisali avtorici. Toplo povabljeni k branju. V župnijski knjižnici na Žalah se srečamo meseca novembra.

»Dom je kraj, kjer živimo, a je tudi veliko več. Ta knjiga vrača besedi dom tisto pojmovanje in globino, ki je iz sedanje družbe večkrat izrinjena in omogoča razmislek o tem, »kako naše zemeljske domove oblikovati tako, da bi vse njihove prebivalce pripeljali v Očetovo hišo.« Knjiga je zelo primerna za današnji čas, je zdravilo proti sekularizmu in odrivanju Boga ter vsega, kar je božje. V vsakdanje življenje družine nevsiljivo vrača to, kar daje domu krščanski pečat.«  s. dr. Marija Jasna Kogoj

O pomembnosti teologije doma se pri nas ne govori prav veliko. Krščanski dom ne pomeni samo tega, da obesimo križ ali kakšno sveto podobo na steno. Je mnogo več.
Danes žena ne želi biti  biti samo gospodinja. To je najhuje, kar se ji lahko zgodi. Zakaj je prišlo do tega? Ali res ne poznamo več resnične vrednosti tega, da je dom kot ljubeč prostor za družino zelo pomemben? Kako se počutijo pri nas tisti, ki nas obiščejo? Ali lahko najdemo večnost v našem vsakodnevnem življenju?
Odkrijte v knjigi, kako lahko lepota in red prineseta večnost v vaš vsakdan in pomagajte ustvariti pot v nebesa za tiste, ki jih imate najraje. Povabljeni k branju.