8. nedelja med letom


Molitveni namen: za blagoslovljen postni čas

Godovi v tem tednu:
NEDELJA –  8. NEDELJA MED LETOM
SREDA – PEPELNICA, začetek postnega časa
ČETRTEK – Sveti Perpetua in Felicita, mučenki
NEDELJA –  1. POSTMNA NEDELJA

V torek popoldan čisti cerkev 4. skupina.

V sredo je praznik Pepelnice, s katerim vstopimo v postni čas. Cerkev predlaga na ta dan vsem odraslim strogi post (samo enkrat se do sitega najemo in se odpovemo mesnim jedem). Svete maše s pepeljenjem bodo ob 9.00 in 18.00, v Tomačevem ob 18.00.

V sredo ob 18.45 bo v knjižnici srečanje biblične skupine.

V četrtek ob 20.00 se bodo začele pevske vaje v pripravi na bogoslužje velikonočnega tridnevja. Vabljeni vsi pevci, ki ste že do sedaj sodelovali, prav tako dobrodošli novi pevci. Pevske vaje bodo na koru vsak četrtek ob 20.00 ves postni čas. Hvala že vnaprej za vašo dobro voljo za pomoč pri petju in vašo zvestobo na vajah.

Vsak petek v postu bo ob 18.00 najprej molitev križevega pota, zatem bo sledila sveta maša. (Na ta način želimo omogočimo tudi tistim, ki pridete pozno iz služb, da se udeležite petkovih bogoslužij.) Vsi lepo vabljeni, da preko postnih petkov v čim večjem številu dobro zaživimo postni čas in se tako pripravimo na velikonočne praznike.

V soboto bo mini peš romanje v župnijsko cerkev na Fužine, kjer bomo od 16.00 do 17.00 imeli molitveno uro za duhovne poklice. Odhod izpred župnišča bo ob 15.00. Vabljene tudi družine, da združite prijetno s koristnim: sprehod z otroki in molitev. Kdor pa ne zmore te poti peš, bo zagotovljen prevoz (ob 15.30 odhod izpred župnišča).

Na voljo so oznanila za mesec marec.