Luca Crippa in Maurizio Onnis: Deklica iz Kijeva

na predlog našega kaplana, g. Anžeta Cunka, se bomo meseca februarja pogovarjali o knjigi Deklica iz Kijeva, ki sta jo napisala Luca Crippa in Maurizio Onnis.
Zgodba je vedno močnejša od zgodovine, ker zajame celega človeka, s srcem vred. Poročila nam prinašajo samo novice in različne informacije, zgodba pa vedno prisluškuje nekemu srcu. Tokrat bomo prisluškovali srcu Alise, desetletne deklice, ki  z družino Melnikov beži iz Ukrajine, kjer je vojna. Gotovo bomo primorani stopiti iz naše cone udobja in užitka. Predvsem pa miru. Postavili se bomo v čevlje nekoga, ki nam bo spregovoril o doživljanju vojne in zla pa tudi o doživljanju upanja. Naš g. kaplan Anže pravi, da je knjiga zelo dobra in jo priporoča tudi nam.
  Lepo povabljeni k branju. Februarja pa se srečamo on knjigi in čaju.

Odlomek iz knjigeAlisa je bila nad porušenim mostom zgrožena. Take prizore je dotlej videla le v akcijskih filmih, ki so bili všeč očetu. Ob misli nanj so se ji zarosile oči. Pogled na to je do solz ganil tudi Polino, ki ni vedela, kako naj jo potolaži. Ko sta pojedli, sta šli za najbližje drevo odtočit. Nato so vsi trije še več ur sedeli na kovčkih, medtem ko je mačka v kletki mijavkala in zahtevala svobodo.  str. 63