Mira Dobravec: Z VSAKO SMRTJO SEM DRUGAČNA – februar

Dragi knjigočajevci,

februarsko branje bo druženje z Miro Dobravec, pisateljico.

Brali bomo njeno novo knjigo: Z vsako smrtjo sem drugačna.

Knjiga je lansko leto izšla pri založbi Družina. Govori o njeni izkušnji žalovanja za možem. Izkušnja smrti jo je spodbudila, da se je pridružila skupini za žalujoče Dober dan, žalost. Svoje utrinke je zapisala nam v pomoč.

Kakršnokoli življenje že človek izbere in kakršne koli vere ali mišljenja ali filozofije se v življenju oprime, smrt na novo predenj postavlja bistvena vprašanja o smislu. O bivanju. Kdo sem, od kod, zakaj, kam grem? Kaj mi hoče Bog, zakaj meni, kaj sem naredil narobe, je to kazen, je Bog res ljubezen, kaj pa če sploh ni ničesar in so vse samo besede? Vprašanja, ki kričijo v ranjenem srcu in na katera si človek mora odgovoriti. Da lahko diha, da živi naprej in da najde mir in vedrino.

»Mozaik vsega napisanega in zbranega vabi bralca: vzemi, kar potrebuješ danes, in vzemi jutri in pojutrišnjem – dokler boš kaj potreboval. Potem knjigo zapri in jo podari komu drugemu. Toliko izgub in toliko žalujočih in tudi toliko neodžalovanih žalovanj je med nami! Toliko solz! Naj tudi tale knjiga vsaj malo pomaga razumeti, sprejeti in prenesti stisko, ki prej ali slej tako ali drugače doleti vsakega človeka.«

Preberite še njen članek: Učimo se živeti z izgubo.

http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/%C2%BBucimo-se-ziveti-z-izgubo%C2%AB-knjige?Open