Francesco Lorenzi: SONČNA CESTA – november

Ko sem vzela v roke knjigo Sončna cesta, mladega rock krščanskega pevca Francesca Lorenza si nisem predstavljala, da me bo tako navdušila.

Gre za mlajšo italjansko glasbeno skupino, ki je od svojih začetkov naredila ogromen zasuk. Njihova glasba se je popolnoma spremenila, tako kot se je spremenil njihov način življenja. Bog je posegel v njihova življenja in jim dal okus. Opazoval jih je, ko so počasi  izgubljali sanje in smisel življenja. Bil jim je blizu, ko so dosegli dno in se s svojim početjem odtujevali. Kje bi se vse končalo, če jim sredi kaosa ne bi podal roke? Kje bi se končalo, če mu ne bi sledili iz teme, ko jih je vabil na sončno cesto?

Kje bi se končalo, če se Bog ne bi sklonil v naša življenja in bi tudi mi tavali tako, kot je tavala mlada skupina pevcev?

Kaj bi bilo z nami, če nas Bog ne bi iskal v vseh naših stranpoteh?

Morda se nam zdi, da je naša zasluga, da smo v Cerkvi, da znamo poskrbeti zase, in da smo zaradi našega prizadevanja boljsi od drugih? Nič od tega ni res. So situacije, ko ne moremo v življenju ničesar storiti. Ko lahko samo upamo in zaupamo, da je gospid z nami. To smo vsi okusili.

Mladi Francesco govori univerzalno govorico. Ni pomembmo koliko smo stari. Zgodba, ki jo pripoveduje je zgodba nas vseh. Je zgodba o močni ljubezni, ki jo ima Bog do nas. Zgodba, ki govori o trdi šoli ponižnosti in vztrajanju, da hodimo po sončni cesti. Samo v soncu vidimo stvari takšne, kot so v resnici.

Naše sonce ni navadno sonce, je sam Bog.

Zgodbe ljudi nam pomagajo, da jih vzljubimo. Zato, ker nanje gledamo popolnoma drugače, kot če teh zgodb ne bi poznali.

Takrat lažje sprejmemo tudi tisto, kar bi sicer težko sprejemali.

Francesco in njegovi prijatelji se pustijo voditi Gospodu. Prisluškujejo njegovemu tihemu glasu. Zaradi tega so v svoji glasbi enkratni. Mnoge nagovarjajo in mnogi zaradi njih spet razmišljajo o Bogu.

Skupina The Sun se je leta 2016 s svojo rock krščansko glasbo predstavila tudi v Stični.

https://katoliska-cerkev.si/tradicionalno-srecanje-sticna-mladih-2016-sem-orodje-bozjega-usmiljenja

Prisluhnimo temu čudežu. Naj jih Bog varuje in vodi še naprej.

Kdor je mlad v srcu, bo razumel.

Več o prebrani knjigi na našem knjigočajevskem večeru, drugi torek v novembru.

Blagoslovi. Zdenka

THE SUN

The Sun so italijanska krščanska rock zasedba z izjemno zanimivo zgodovino. Z glasbo so se kot najstniki začeli ukvarjati že leta 1997. Takrat se je skupina imenovala Sun Eats Hours je v začetku tisočletja slovela kot najboljša italijanska punk-rock zasedba. Bili so mednarodno poznani in priljubljeni, bili so celo predskupina na koncertih velikih zasedb kot so The Offspring in The Cure.

Kot mnogim drugim rock zvezdnikom, tudi tem štirim fantom življenje polno alkohola, drog in promiskuitete ni prineslo sreče.  Pevec in frontmen skupine, Francesco Lorenzo, se je nato nekega dne po nasvetu njegove mame pridružil mladinski skupini v lokalni župniji, kjer se ga je dotaknila radost, ki je sijala z obrazov mladih kristjanov. Tako je našel svojo pot z dna k Jezusu. Njegova novoodkrita sreča je bila tako nalezljiva da so svojo pot h krščanskim koreninam kmalu našli tudi ostali trije člani zasedbe. Tako so se leta 2008 preimenovali v The Sun in začeli ustvarjati izključno v italijanščini.

Od takrat naprej poleg zabavanja oboževalcev z glasbo tudi pričujejo o tem, da je vsakdo lahko odrešen. Leta 2013 so nastopili pred papežem Benediktom XVI., njihov največji koncert do sedaj pa je bil letos na Svetovnem dnevu mladih v Krakovu, kjer jih je poslušalo več kot milijon ljudi.