5. velikonočna nedelja

Molitveni namen: za zdravje župnika Aleka

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 5. VELIKONOČNA NEDELJA
TOREK – Sveti Jožef Delavec, praznik dela
SREDA – Sveti Atanazij, škof in cerkveni učitelj
ČETRTEK – Sveti Filip in Jakob ml., apostola, praznik
PETEK – Sveti Florijan, mučenec in zavetnik gasilcev
NEDELJA –  6. VELIKONOČNA NEDELJA

V torek, 1. maja, obhajamo praznik Sv. Jožefa Delavca. Sv. maše bodo ob 9.00 in 19.00.

V torek, 1. maja, se začnejo šmarnice za otroke. Letošnje šmarnice bodo govorile o svetniškem kandidatu Frideriku Ireneju Baragi, misijonarju pri Indijancih v Severni Ameriki. Po večernih sv. mašah bodo na župnijskem dvorišču sledile igre za otroke do 20.30. Posebej vabljeni otroci in mladi!

Prvi petek: dopoldan bomo obhajali bolnike in starejše po domovih.

V petek po sv. maši bo večerna adoracija. Pred izpostavljenim Najsvetejšim bomo imeli možnost biti v tihi molitvi do 24. ure. Lepo vabljeni, da si privoščite nekaj časa z Gospodom.

V petek bomo imeli tudi večer za birmance (namesto birmanske sobote). Po šmarnicah in igrah z otroki se bomo skupaj družili in tudi kaj dobrega pojedli.

V nedeljo, 6. maja, ob godu sv. Florijana, zavetnika gasilcev, bo v Tomačevem sv. maša ob 8.00. Še posebej lepo povabljeni gasilci! Po sv. maši sledi pogostitev na dvorišču gasilskega doma.

Napovedujemo že izlet za sodelavce župnije, ki bo v soboto, 19. maja. Tokrat bomo odšli odkrivat Tolminsko. Zberemo se zjutraj ob 7.00 pred župniščem. Prijavite se čim prej (od danes naprej) bodisi g. Bojanu Novaku ali v župnijski pisarni v času uradnih ur. Več informacij o izletu dobite v novih mesečnih oznanilih.

V torek čisti cerkev 4. skupina