2. nedelja med letom

Samuel in Elija, John Singleton Copley (1737-1815)

Molitveni namen: za mir v svetu

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 2. NEDELJA MED LETOM (nedelja Božje besede)
TOREK – Sveti Anton, puščavnik in opat
SOBOTA – Sveta Neža, devica in mučenka
NEDELJA – 3. NEDELJA MED LETOM (nedelja Božje besede)

Če kdo želi pomagati pri katehezi za majhne otroke v pevski sobi, ki poteka pri 10. sveti maši vsakih 14 dni, lahko to sporoči Maši Oplotnik Rožanc ali župniku.

Danes ob 15.00 bo v veroučnih učilnicah družabno srečanje za družine z majhnimi otroki. Mlade družine lepo vabljene!

V torek čisti cerkev 4. skupina.

V soboto ob 9.00 je v veroučnih učilnicah srečanje medgeneracijske skupine.

V soboto ob 10.00 vabita Gimnazija Želimlje in Dom Janeza Boska osmo- in devetošolce na dan odprtih vrat. Predstavili bodo življenje na tej katoliški gimnaziji in v dijaškem domu.

V soboto se začne že 15. Svetopisemski maraton, ki se bo odvijal od sobote do četrtka (26. januarja). Posamezniki ali župnijske skupine se lahko vključite v ta lep dogodek šestdnevnega neprekinjenega branja Svetega pisma, ki bo letos potekalo preko Zoom-a. Več informacij najdete na spletu.

Naslednjo nedeljo se v naši župniji začne tečaj priprave na zakon, ki ga pripravlja Skupnost Emanuel v sodelovanju z našimi župljani. Tečaj bo obsegal 8 srečanj. Prvo srečanje bo v nedeljo, 22. januarja, od 11.00 do 13.00 (po 10. sv. maši) v veroučnih učilnicah. Zatem pa bodo srečanja ob petkih od 19.00 do 20.30 vsakih 14 dni.

Zelo potrebujemo nove prostovoljce za čiščenje nove cerkve! Čiščenje cerkve poteka ponavadi v torek popoldan. Konkretno to pomeni darovati do dve uri časa na mesec za lepoto naše cerkve. Prosimo, da se velikodušno odzovete na prošnjo, ker vas potrebujemo! Morda najlažje pridete upokojenci. Sporočite vaš »da« župniku. Hvala!

Na voljo so oznanila za mesec januar.