Oratorij 2017

Dragi otroci!

Letos bomo še prav posebej spoznavali našo nebeško mamo Marijo. Ona nam vedno stoji ob strani in je naša nežna zaveznica. Pred 100 leti se je Marija prikazala pastirčkom v Fatimi in jih povabila k spreobrnenju.

Na oratoriju bomo poskušali doživeti dotik nebes z Marijino pomočjo in zgledom.

 

Dragi starši!

Zahvaljujemo se vam, če nam boste tudi letos zaupali svoje otroke v času oratorija. Na ta teden se že kar nekaj časa skrbno pripravljamo in se ga že neizmerno veselimo.

Oratorij je namenjen otrokom od 5. do 15. leta. Dan bomo začeli vsak dan ob 9.00 in končali ob 16.00.

Zaradi programa vas naprošamo, da otrok, če ni nujno, ne jemljete iz oratorija pred-časno, če pa do tega pride, nas o tem predhodno obvestite.

Prav tako pa nam ne zamerite, če bomo kdaj dan končali kakšno minutko po uradnem času. Včasih namreč le s težavo prepričamo otroke, da moramo končati in se posloviti. V kolikor boste po otroke prišli z avtomobilom, pa je parkiranje 15 min brezplačno.

Na oratoriju je obvezna športna obutev (natikači so zaradi športnih iger neprimerni) in pokrivalo za glavo, saj imamo v popoldanskem času športne aktivnosti na travniku.

En dan v tednu imamo tudi vodne igre, in en dan izlet v neznano, za kar bodo otroci pravočasno izvedeli in vam prinesli več informacij v tednu oratorija.

V nedeljo organiziramo oratorijsko zaključno sveto mašo skupaj s starši in ce-lotno župnijo. Imeli bomo predstavitve delavnic, izdelkov in druženje. Povabljeni, da se nam ta dan pridružite. Več informacij o tem dobite v tednu oratorija.

Prispevek (dar): Za prvega otroka v družini je 20 evrov, za drugega 10, za tretjega pa 5 evrov. Od četrtega otroka naprej je oratorij zastonj. Če ste v finančni stiski, se oglasite v župnijski pisarni in bomo skupaj našli rešitev.

Prijava: Do 18. 8. 2017 v župnijski pisarni.

 

Urnik

9.00: ZAČETEK
(molitev, himna, zgodba)

Kateheza
Delavnice
Kosilo
Velika igra

16.00: KONEC DNEVA
(molitev, himna)

Če nam želite pomagati

Duhovna podpora: Z molitvijo.

Hrana in pijača: Za malico, kosilo in pijačo je poskrbljeno, v kolikor želite, pa lahko v tednu oratorija prispevate kakšno sadje, pecivo ipd. O tem prej obvestite animatorje ali g. kaplana, da bo-mo lahko hrano ustrezno razporedili skozi cel teden, da je ne bo preveč.

Sponzorstvo/material:
V kolikor poznate koga, ki bi lahko prispeval kakšen sponzorski material, ki bi ga lahko porabili na oratoriju, ali vključili v srečelov na zaključni prireditvi, dobrodošli, da ga v tednu oratorija pred petkom prinesete in oddate animatorjem.

Rabljen material: letos bomo imeli eko-oratorij. V avli nove cerkve bomo objavili, kaj zbiramo. Če morete, bo zelo dobrodošlo, da prinesete material kar v ponedeljek na oratorij.