Štiriindvajseta nedelja med letom

Rembrandt, Vrnitev izgubljenega sina, c. 1661–1669.

Molitveni namen: za vse, ki trpijo zaradi svojih najbližjih

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 24. NEDELJA MED LETOM
TOREK – Sveti Janez Zlatousti, škof in cerkveni učitelj
SREDA – Povišanje svetega Križa, slovesni župnijski praznik
ČETRTEK – Žalostna Mati Božja
PETEK – Sveta Kornelij in Ciprijan, mučenca
NEDELJA – POVIŠANJE SVETEGA KRIŽA – župnijsko praznovanje

V ponedeljek ob 19.45 je v knjižnici srečanje biblične skupine. Vabljeni tudi novi kandidati.

V torek čisti cerkev 4. skupina.

V torek ob 19.45 bo v župnijski knjižnici večer Knjiga in čaj. Pogovarjali se bomo ob knjigi avtorice Tesse Afshar: Tatica iz Korinta.

V sredo praznujemo slovesni praznik Povišanja Svetega Križa, naš župnijski praznik. Sv. maši bosta v cerkvi Vseh svetih ob 9.00 in 19.00.
Ob 20.00 pa bo v cerkvi Vseh svetih pogovorni večer in pričevanje o življenju, trpljenju, upanju in vstajenju v novo življenje. Gosta večera bosta Anja Klančar, ki se je morala soočiti s samomorom bližnjih in Damijan Janžekovič, ki je poznal trpinčenje v družini. Lepo vabljeni!

V petek ob 19.45 je v veroučnih prostorih srečanje za mlade. Mladi, lepo vabljeni!

V soboto je dogodek Stična mladih. Z mladimi odidemo zjutraj ob 8.30 izpred župnišča proti železniški postaji, kjer stopimo na vlak za Stično. Za vlak je potrebna predhodna prijava – do torka (kaplanu). Vabljeni vsi mladi, od 14. leta naprej.

V nedeljo bomo obhajali župnijsko žegnanje ob prazniku Sv. Križa. Po svetih mašah bo pogostitev. Vabljeni, da za to priložnost pripravite pecivo in ga prinesete v pevsko sobo v soboto zvečer med 18.00 in 19.00 ali v nedeljo zjutraj. Naj nas ta župnijski praznik še bolj medsebojno poveže v Kristusu!

V naši župniji se bodo v sodelovanju z gibanjem Družina in življenje (DiŽ) ustanavljale nove zakonske skupine. Uvodno srečanje za vse zainteresirane pare bo v drugi polovici septembra. Če bi se radi pridružili, nam pišite na župnijski elektronski naslov ali pokličite v pisarno, da vam sporočimo nadaljnje informacije.

Prav tako so na voljo letaki za srečanja Spoznavanje krščanstva in katehumenat (z začetkom 13. oktobra). Gotovo poznate koga, ki je duhovni iskalec in si želi spoznati krščansko vero, morda prejeti tudi zakramente.

Vabljeni k branju mesečnih oznanil za september.