Triindvajseta navadna nedelja


Molitveni namen: za blagoslov vseh, ki živijo v revščini

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 23. NEDELJA MED LETOM
PONEDELJEK – Sveta Mati Terezija, redovnica, redovna ustanoviteljica
ČETRTEK – Rojstvo device Marije (mali šmaren), praznik
NEDELJA – 24. NEDELJA MED LETOM

Ta teden začenjamo z rednim veroukom po urniku. Večina otrok se je vpisala v veroučno šolo minuli teden. Kdor pa je to zamudil, naj se oglasi v župnišču v času uradnih ur in uredi vpis. Uradne ure v župnijski pisarni so med tednom vsak dan (razen srede), od 8.30 do 9.30 ter od 17.00 do 17.45.

V torek čisti cerkev 3. skupina.

V torek ob 20.00 je v knjižnici srečanje katehetov veroučne šole.

V četrtek obhajamo praznik Marijinega rojstva, mali šmaren. Svete maše bodo ob 9.00 in 19.00, v Tomačevem ob 18.00.

V petek po večerni sveti maši se začenjajo srečanja za mlade, ki bodo vsak petek ob 19.45 v veroučnih prostorih. Mladi, lepo vabljeni!

Naslednjo nedeljo ob 10.00 se bodo pri nas oglasili skavti. Pred cerkvijo na voljo za informacije in za sprejem novih otrok med skavte. Zlasti osnovnošolski otroci so povabljeni, da se jim pridružijo.

V naši župniji se bodo v sodelovanju z gibanjem Družina in življenje (DiŽ) ustanavljale nove zakonske skupine. Uvodno srečanje za vse zainteresirane pare bo v drugi polovici septembra. Če bi se radi pridružili, nam pišite na župnijski elektronski naslov ali pokličite v pisarno, da vam sporočimo nadaljnje informacije.

Prav tako so na voljo letaki za srečanja Spoznavanje krščanstva in katehumenat (z začetkom 13. oktobra). Gotovo poznate koga, ki je duhovni iskalec in si želi spoznati krščansko vero, morda prejeti tudi zakramente.

Vabljeni k branju mesečnih oznanil za september.