Šesta nedelja med letom

Molitveni namen: za prenovo Cerkve na Slovenskem

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 6. NEDELJA MED LETOM
TOREK – Sveti Valentin, duhovnik in mučenec
NEDELJA – 7. NEDELJA MED LETOM

Ta teden nadaljujemo z rednim veroukom za veroučence.

V ponedeljek zvečer čisti cerkev 1. skupina. Termin je prilagojen obveznostim zaposlenih, mladih in vseh, ki lahko namenite uro do dve svojega časa za dobro delo za župnijo. Vsi, ki si boste vzeli čas, lepo vabljeni jutri, po večerni sveti maši, ob 19.30. Dobimo se v avli nove cerkve. Hvala za vaš odziv!

Ob koncu tedna bodo potekali informativni dnevi za srednje šole in fakultete. Katoliška gimnazija v Želimljah in Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški doma v Šentvidu vabita bodoče dijake na srečanja: v petek ob 9.00 in 15.00 ter v soboto ob 9.00. Prav tako vabita bodoče študente Teološka fakulteta in Fakulteta za pravo in poslovne vede (Katoliški inštitut) na informativne dneve v petek ob 10.00 in 15.00 ter v soboto ob 10.00.

V naši župniji imamo namen začeti z družinsko katehezo, ki jo ima že precej župnij. Gre za srečanja podobna verouku, le da je v proces rasti v veri vključena vsa družina. Ta dejavnost odgovarja na sodobne izzive zakoncev in družin, saj vemo, da je okolje v katerem živimo zelo razkristjanjeno, in se vera v mnogo družinah izgublja. Družinska kateheza pa pomaga staršem, da v medsebojnem srečevanju in povezanosti hranijo in poglabljajo svojo vero. V naslednjih tednih iščemo prostovoljce, ki bi si želeli sodelovati pri tej novi dejavnosti v župniji. Svojo razpoložljivost sporočite župniku ali kaplanu.

Vabljeni k branju župnijskih oznanil za mesec februar.