Sedma nedelja med letom

Molitveni namen: za ozdravljenje župljana Simona

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – 7. NEDELJA MED LETOM
ČETRTEK – Sveti Polikarp, škof in mučenec
PETEK – Sveti Matija, apostol
NEDELJA – 1. POSTNA NEDELJA

Danes ob 15.00 bo v veroučnih učilnicah družabno srečanje za družine z majhnimi otroki. Mlade družine lepo vabljene!

V torek čisti cerkev 2. skupina.

V sredo je Pepelnica, s katero vstopimo v postni čas. Svete maše s pepeljenjem bodo ob 9.00 in 19.00, v Tomačevem ob 18.00. Cerkev predlaga na ta dan vsem odraslim strogi post (samo enkrat se do sitega najemo in se odpovemo mesnim jedem). Izkoristimo milostni postni čas za spreobrnjenje srca.

V sredo ob 20.00 (po večerni sveti maši) je krajši sestanek za starše letošnjih prvoobhajancev v veroučni učilnici.

Vsak petek v postu bo ob 18.30 najprej molitev križevega pota, zatem bo sveta maša. Vsi lepo vabljeni, da se v čim večjem številu udeležujemo križevega pota, se spreobračamo in s prenovljenim srcem pričakamo Gospodovo vstajenje.

V soboto bo mini peš romanje v župnijsko cerkev na Fužine, kjer bomo od 16.00 do 17.00 imeli molitveno uro za duhovne poklice. Odhod izpred župnišča bo ob 15.00. Vabljene tudi družine, da združite prijetno s koristnim: sprehod z otroki in molitev. Kdor pa ne zmore te poti peš, bo zagotovljen prevoz (ob 15.30 odhod izpred župnišča).

V naši župniji imamo namen začeti z družinsko katehezo, ki jo ima že precej župnij. Gre za srečanja podobna verouku, le da je pri tem vključena vsa družina. Družinska kateheza odgovarja na sodobne izzive družin, da bi kljub zelo razkristjanjenem okolju, v katerem živimo, vsa družina lahko napredovala v veri. Družine pa so si ob rednem ob srečevanju v medsebojno oporo. V naslednjih tednih iščemo prostovoljce, ki bi si želeli sodelovati pri tej novi dejavnosti v župniji. Svojo razpoložljivost sporočite župniku ali kaplanu.