Povišanje Svetega križa, župnijski praznik


Molitveni namen: za potrpežljivost in ljubezen med nami v tem zahtevnem času

Godovi v tem tednu:
NEDELJA – POVIŠANJE SVETEGA KRIŽA – župnijsko praznovanje
PONEDELJEK – Sveti Andrej Kim, duhovnik in drugi korejski mučenci
TOREK – Sveti Matej (Matevž), evangelist in apostol
ČETRTEK – Sveti pater Pij iz Pietrelcine, redovnik in spovednik
PETEK – Blaženi Anton Martin Slomšek, slovenski škof
NEDELJA – 26. NEDELJA MED LETOM

Za udeležbo pri bogoslužjih so sedaj PCT pogoji (preboleli, cepljeni, testirani). Do nadaljnjega tisti, ki ne morete k bogoslužjem, lahko svete maše vsak dan spremljate prek našega Youtube kanala, po sveti maši pa pridete k svetemu obhajilu.

V ponedeljek ob 19.45 je kateheza za odrasle, ki jo vodi kaplan Peter v župnijski knjižnici.

V torek čisti cerkev 4. skupina.

Naslednjo nedeljo ob 19.00 se bodo v veroučni učilnici začele Delavnice molitve in življenja za mlade od 18. do 35. leta. Delavnica obsega 10 tedenskih srečanj, ki trajajo uro in pol (nekako do adventa). V molitvi bomo iskali prijateljski odnos z Bogom, zato bo to Delavnica življenja, ki te osvobaja žalosti, tesnobe, ozdravlja rane, občutkov manjvrednosti in negotovosti. (Informacije: 031 318 872, Barbara)

V naši župniji tudi letos pripravljamo srečanja Spoznavanja krščanstva in katehumenat. Srečanja, ki se začnejo 14. oktobra, so namenjena posebej tistim, ki si želijo odkriti Jezusa in krščansko vero ter morebiti prejeti zakrament krsta, obhajila ali birme. Na izhodu iz cerkve lahko zanje vzamete letake.

V avli so danes na voljo koledarji Vincencijeve zveze dobrote. Zbirajo se prostovoljni prispevki, s katerimi boste lahko podprli projekt gradnje hiše za družino v stiski. Priporočen dar za koledar je 10 €.

Še vedno Potrebujemo nove prostovoljce za čiščenje cerkve – približno pet oseb. Konkretno to pomeni darovati dve uri časa na mesec za lepoto naše cerkve. Prosimo za vaš velikodušni odziv, ki ga sporočite župniku. Hvala!