2 x 2 metra: vabljeni, da prenočimo mlade

Pripravljalci evropskega srečanja mladih še naprej iščejo družine in posameznike iz Ljubljane, ki bi bili pripravljeni gostiti mlade, ki bodo prišli na srečanje. Pričakujemo preko 4000 mladih. Manjka nam še 2000 prenočišč za romarje.

Naša župnija spada med večje in naj bi sprejela 120 romarjev. Do sedaj nam je uspelo poiskati 47 prenočišč za mlade romarje pri 18 družinah in posmeznikih, poleg tega jih bomo nekaj sprejeli tudi v župnišču. Manjka nam še malo več kot 60 mest, torej polovica.

Srečanje se hitro približuje, zato se s prošnjo obračamo tudi na vse vas, ki se še niste odločili, pa imate možnosti. Le pogumno! Vendar ne odlašajte predolgo, srečanje je pred vrati.

Pričakovanja mladih, ki prihajajo, so zelo preprosta. Ni treba dosti:

    • 2 x 2 m2 na tleh (ja, res ne rabijo postelje!)
    • 4 x preprost zajtrk
    • 1. 1. preprosto kosilo

Čez dan imajo romarji program, ki se v naši župniji začne ob 8.30. Tako zjutraj odidejo in se vrnejo zvečer okrog 22. ure.

Vas skrbi znanje jezika? V sodobnem času to ni tako velika ovira, saj si lahko pomagamo tudi s telefoni. In seveda z rokami. 🙂

Če imate kakršnokoli vprašanje, se lahko obrnete na člane pripravljalne skupine: ljubljana.sveti.kriz@gmail.com

Morda poznate še kakšnega človeka dobre volje, ki bi bil pripravljen sprejeti mlade?  Ni treba, da hodi v cerkev ali da je veren. Vsakdo, ki ima velikodušno srce, lahko sodeluje! Prosimo, povabite ga!

Poskrbimo, da bodo vsi romarji našli prostor v naših domovih. 

Kako postati gostitelj?

Povezava do elektronske prijavnice. za tiste, ki želite sprejeti mlade romarje.

Tule je dokument s podrobnejšimi informacijami ter povezava do zloženke.

Kontakt za našo župnijo:
Župnija Ljubljana Sv. Križ (Žale)
Elektronski naslov: ljubljana.sveti.kriz@gmail.com
Telefon: 051 324 633 (Marta, po 16. uri)